od 0kleopatra » ned 11. pro 2011 18:35:18
Dobrý den,
chtěa bych vědět, zda bych měla nějakou šanci, kdybych na svého bývalého přítela podala trestné oznámení, nebo i žalobu. Za neslácení peněz, které jsem mu půjčila.
Před dvěma lety jsme se dali dohromady, už tehdy měl nějaké finanční problémy, ale neřešila jsem je. Když to mezi námi vypadalo vážně, začala jsem mu finančně vypomáhat. Výslovně jsem mu řekla, že se jedná o půjčku - například jsem mu půjčila několikrát na nájem, nebo na elektřinu - zálohy, znou připojení, když byl pro dluh odstřihnut, zaplacení nedoplatku. Půjčilla jsem mu peníze na nábytek z druhé ruky. Dnes toho nábytku je polovina, neb se většina rozpadla. Když byl nucenej se přestěhovat, protože mu nebyla prodloužená nájemní smlouva, tak jsem mu dala 2/3 kauce, kterou musel složit na nový byt, zainvestovala jsem opravu toho bytu a několik drobností jako vybavení. Byt byl napsán na jeho jméno, neb byl na sociálce, tak aby mohl žádat o přspěvěk na bydlení. Poslední věc, na kterou jsem mu půjčila byla benzínová sekačka. Na smlouvě o koupi je jeho jméno, ale placena byla z mé karty. Asi týden na to mě začal podvádět se sousedku. Proto jsme se dohodli, že já dál budu užívat byt aniž bych mu přispívala na nájem a služby s tím, že jedna polovina se mu bude odečítat z dluhu.
v současné době se to má tak, že přestal platit nájem a že se do konce roku musí vystěhovat z bytu, tudíž i já.
Na to, že jsem mu ty pníze půjčil nemám jeden jediný důkaz. Snažila jsem se s ním domluvit, problém je v tom, že vždycky všechno od souhlasí, ale nikdy mi nepodepíše jeden jedinej papír. Chtěla jsem jen dohodu, kde bude napsáno, že mi dluží jistou částku a že ji splatí.
Prosím poraďte jak dál a jestli to má vůbec cenu.
Předem děkuji
! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !
|
| |
|