Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

kdo mi poradí

Diskuze o veškerých právních problémech. Poradenství s problémy v této oblasti.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

kdo mi poradí

Příspěvekod Zuzka » sob 06. srp 2011 14:50:18

Dobrý den.Po dražbě domu se uhradil částečně dluh u banky,ale firma,která ho dala do dražby nedostala nic.Ted po dvou letech mi přišel dopis od exekutora,že se exekuce zastavuje.Kde zjistím,zda se věřitel odvolal nebo zda to je právoplatné a mě ubyla jedna starost.On totiž nikdo nemá povinnost dlužníka na něco upozornit a VŽDYCKY je dlužník ignorant,který nebere poštu.

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
Zuzka
Kadet
Kadet

Poděkoval: 2 krát
Má poděkování: 0 krát

Re: kdo mi poradí

Příspěvekod rikamrikam » pát 19. srp 2011 10:10:08

Tak to nevím ...

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 24 krát

Příspěvekod Josef1952 » pát 19. srp 2011 22:22:27

Zkuste se zeptat na exekutorském úřadě.

thanks
Pridat.eu
Josef1952
Zpravodaj
Zpravodaj

Poděkoval: 193 krát
Má poděkování: 101 krát

Příspěvekod Finurka » sob 20. srp 2011 11:08:59

Záleží na tom, kdo podal k soudu návrh na zastavení exekuce a z jakého důvodu. Ve Vašem případě se je zastavení exekuce z důvodu nemajetnosti. Ustanovením § 268, odst.1, pís. c) OSŘ je k podání návrhu na zastavení exekuce aktivně legitimován pouze oprávněný (věřitel). Povinný (dlužník), stejně jako soudní exekutor, mohou podat pouze podnět, ve kterém soudu sdělí okolnosti rozhodné pro uvážení soudu, zda je na místě exekuci zastavit či nikoliv. Pokud Vám poslal exekutor rozhodnutí o zastavení exekuce, nejspíše podával podnět k soudu on a to z důvodu Vaší nemajetnosti po dražbě domu, kdy byla exekuce naplněna částečně. Pokud dojde soudním rozhodnutím k zastavení exekuce z podnětu soudního exekutora,soud o zastavení exekuce rozhoduje podle stavu, který je v době jeho rozhodování. Oprávněný(věřitel) se sice může odvolat proti zastavení exekuce s tím, kdy lze očekávat, že povinný bude v budoucnu dědit nebo že pracuje a bude mít určitě nějaký majetek apod. Tato tvrzení jsou však pro posouzení okolností pro zastavení exekuce nerozhodná, neboť pro zastavení exekuce pro nemajetnost je rozhodný právě a pouze stav majetku povinného v době, kdy soud o zastavení exekuce rozhoduje. Nenapsal jste, zda rozhodnutí soudu o zastavení exekuce nabylo právní moci, pokud ano, tak už se nelze proti rozhodnutí odovolat. To je ale moje úvaha, rozhodnutí bych musela vidět. Pokud chcete pošlete mi ho oscenované na
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
. Jinak souhlasím s panem Josefem, kontaktujte exekutora, který Vám rozhodnutí zaslal a zeptejte se na možnost odvolání věřitele.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka dostal děkování - 2
Josef1952 (sob 20. srp 2011 15:24:34), Zuzka (čtv 22. zář 2011 16:41:47)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na Právní poradenství