Já mám mírně opačnou zkušenost: Ze silnice mne zaháněli na chodník. A dost důrazně. Je na něm krásně červeně vymalovaná cyklostezka, jenomže se šipkmi, takže to je úzká CYKLOJEDNOSMĚRKA - to už např. řidič taxíku nevnímnul.
Zastavili mne jen jednou městští, u autobusové zastávky, kde potom chodník přechází v cyklostezku. Takže jsem dostala k zapamatování: Přes autobusovou zastávku VŽDY veď kolo - a jela jsem dál.
Jinak po chodníku se nesmí, takže nikdy bez peněz, aby bylo na pokutu.
Na prázdném chodníku mne policisté "přehlídli" ale už několikrát. Také jsem vjížděla protisměrně do jednosměrky, ale zrovna proti jelo auto, tak jsem to vzala až doprava na chvíli na chodník: Dvakrátpřestupek, aneb prasečí jízda. Jenomže: proč už tam není značka "pro cyklisty oba směry"?
Áha, takže jezdíte Pelléova - Juarézova - Ve Struhách, vida, to vypadá na dobrý fígl

Bohužel, Praha 6 si taky myslí, že cyklista patří akorát tak do Šárky. Zkuste napsat podnět na zobousměrnění, zdůvodněte trasou, kterou jezdíte (včetně napojení), dostačující šířkou ulice a proč je to bezpečnější, než kolem nádraží. Podnět je třeba adresovat na odbor dopravy Prahy 6, žádat podatelnu o přidělení jednacího čísla a vyrozumění, jak byl podnět vyřízen (to aby vás neignorovali). Dohromady je to pěkná otrava a v nejlepším vám asi napíšou, že to vzali na vědomí, ale že to nejde zobousměrnit z důvodu XY.
ALE připomenout jim existenci cyklistů v MČ není nikdy od věci

Bohužel to není celoměstská trasa, ale můžete to zkusit i na
cyklo@praha-mesto.cz, spadne to k lidem, co dělají celoměstský systém a pokud se jim to zalíbí, budou na to tlačit shora.