koukám že tu běží debata o prodejcích počítačů a reklamacích a tak...:
cca před 3mi lety jsem reklamoval počítač v mironetu - tak povýšený jednání a snahu vyhnout se evidentně pro záruční servis určené závadě, a poté snaha vytáhnout ze mě prachy tím, že to vyměnili za dražší součástku a chtěli to doplatit... totální zlo.
před rokem jsem reklamoval u czc.cz u nich zakoupenou sestavu (po spuštění jen vrčí a nic se neděje). po cca 28 dnech se na to konečně podívali a zjistili, že jde o vadnou MB. a vyreklamovali ji. => získali další měsíc času na opravu. takže oprava trvala namísto měsíce, jak správně má být, dva měsíce pomocí takovýhle ochcávky. mě nezajímá co je tam za vadnou součástku - reklamoval jsem jejich sestavu jako celek. opět naprosto povýšený jednání. počítač byl nakonec spraven za dva a půl (!) měsíce, s překročením lhůty si starost nedělali. jako "omluvu" za ten půlměsíc ten počítač poslali zadarmo kurýrem. a keců milión. kdybych tam skoro denně nevolal, pravděpodobně to opravujou dodnes.
letos jsem reklamoval ten samej počítač se stejnou závadou. výměna MB, HDD a DVD trvala tři dny naprosto bez problémů a zdarma si to od nás odvezli i to přivezli. tak nevim - stal se zázrak?
akorát teda (po výměně hdd) bych chtěl vidět normálního "smrtelníka", kterýmu by vrátili počítač bez dat (ač jsem žádal o přetáhnutí na nový disk - ten starý nebyl úplně nefunkční, data z něj šlo přečíst, jen měl špatný konektor, tak se "občas" vypojil) a jen s čistou instalací windows. (jako instalovat všechny ovladače a soft znovu, nastavovat miliardu věcí, o nutnosti to poté aktivovat win přes telefon už ani nemluvim) no - bejt moje matka, docela bych se divil...