Vzhledem k mnoha zkušenostem s reklamacemi se již považuji za ostříleného reklamátora. Automaticky jsem tedy poslal foťák Panasonic Lumix FZ7 na jejich adresu v Praze. Pochopitelně jako na potvoru to bylo poprvé, co jsem posílal zboží na adresu uvedenou v záručním listě a nikoli uvedenou na internetu. Chyba. Milá firma totiž pozavírala drtivou většinu svých šutr-poboček a operuje především na internetu. V praze tedy již půl roku nesídlí
Co teď? Kde je foťák? Dali ho někomu? Vždyť za pár dní končí záruční lhůta!
Takže šupky dupky k telefeonu, telefon v pražském DXT hluchý, v nové pobočce v Olomouci mi to pro jistotu nikdo nezvedal. Mám dojem, že zde mají pauzu na oběd snad od jedenácti do tří. V Ostravské pobočce mi to sice zvedli, ale pán očividně dobře věděl, že se ho problém netýká, a tak se se mnou bavil, jako bych mu vyvraždil půlku rodiny.
Nakonec se na poště zjistilo, že v této organizaci existují inteligentní lidé a balíček nikomu v Praze nedali, poněvadž jméno adresáta již nesouhlasilo. A balík měl udanou cenu 8000 Kč. Česká pošta se tedy umí předvést i v dobrém světle! Jednání s pražskou poštou bylo celé velmi příjemné, paní byla velmi ochotná bavit se i s takovým popletou, jako jsem já. Požádal jsem ji o přeposlání balíčku na novou olomouckou adresu pobočky DXT, takže stačilo jen napsat mail na jejich Podatelnu s přesnou adresou a už to fičelo. Druhý kladný bod pro Českou poštu.
S olomouckými DXT jsem se dohodl, že balíček převezmou a podrobí jej reklamačnímu řízení i v případě, že by přišel po záruční době (ono to poště občas přeci jen trvá, když do Prahy putoval téměř týden). Patrně byli i ochotni zaplatit poštovné, které já zaplatit nemohl, protože balíček již se mnou nepřišel do styku. Navrhnul jsem jim tedy, že zaplatím poštovné za vyreklamovaný balíček (poštovné s reklamovaným zbožím od zákazníka k firmě platí zákazník, od firmy k zákazníkovi pak firma). Tím by tedy nemuselo DXT platit za poštu Praha - Olomouc i Olomouc - Havířov.
Nakonec dnes, po dvou týdnech zběsilého cestování po celé republice a zhruba dalších dvou týdnech reklamačního řízení, přišel fotoaparát zpátky domů. Opravený a poštovné jsem neplatil. DXT má další kladný bod za čtvrtou úspěšnou reklamaci. Nicméně mám dojem, že už u nich raději nic kupovat nebudu, protože si nějak nedokážu vybrat fungující výrobek