Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Reklamace u Alza, je to skutecne tak spatne? alza.cz

O všem, co se do předchozích rubrik nevešlo a stojí za to o tom něco napsat

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Reklamace u Alza, je to skutecne tak spatne? alza.cz

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 12:37:29

Na otazku, zda alza.cz je spatny obchod, odpovim hned na zacatku - podle mne nikoliv. Dokonce si myslim, ze je to jeden z nejlepsich e-shopu v CR. A protoze nikdo nekope do mrtveho psa, obcas zaregistruji negativni zkusenosti a nadavky. Uprimne me to prekvapuje. Pripoustim, ze muj nazor je subjektivni a mozna mam pouze stesti. Zase az tolik zbozi neodebiram.

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 5 krát

Re: Reklamace u Alza, je to skutecne tak spatne? alza.cz

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 12:38:01

Chtel jsem vsak popsat svoji naprosto skvelou zkusenost s reklamaci v alza.cz.

Na jejich webu jsem nasel formular a vyplnil jsem ho. Po zadani serioveho cisla, se zbozi priradila moje stara objednavka a vsechny potrebne udaje.
Vytisknul jsem jakousi pruvodku, se kterou jsem pak
privezl pokazeny subwoofer do skladu na ul.Jatecni v Praze. Byl jsem ve skladu alzy poprve. Tak na mne prijemne zapusobilo vlastni parkoviste s dostatkem volneho mista
Zbozi jsem odevzdal s tou pruvodkou asi po 5-10 min cekani s listeckem v ruce. Behem cekani si vsimnu nekolik velice prijemnych veci, jako kose na trideny odpad, casopisy pro navstevniky zdarma, bezici TV - ocko, velka informacni tabule
Za par dnu mi prisel email, ze muzu vyzvednout opravenou reklamaci
Zase ten listeckovy system ve skladu, jenom jsem vytukal kod reklamaci a uz se moje zbozi pripravovalo. Nemusel jsem s nikym mluvit, ukazovat zadne doklady a pod.
Po 5 min. cekani se rozsvitil muj kod a take hlasove hlaseni, ze zbozi je pripravene. Ve spec. okenku jsem podal obsluze doklad o reklamaci a vyzvednul subwoofer.
Ochotna obsluha se me zeptala, zda chci tu bednu v papirove krabici anebo ne. Nechtel jsem krabici, tak mi ji vybalily. Samotna bedna byla hezky zabalena do igelitu.
Nemelo to zadnou chybu - rychle, profesionalni. Prave tak si predstavuji kvalitne vyrizeni reklamaci a fungujici obchod. Drzim palce alze a zustavam jejich loajalnim zakaznikem.

Mam radost, kdyz neco funguje. Vzdy drzim palce firme, schopne nasadit novy standard kvality, automatizace a urovne pece o zakaznika.

Disclaimer: tento clanek neni zaplacen firmou alza.cz ani nebyl nikym objednan. Nedostavam za nej zadnou odmenu. Neznam osobne zadneho zamestnance alza.cz ani nemam s touto firmou zadne obchodni dohody, krome zakaznicke registraci a regulerniho nakupu zbozi.

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 12:38:13

No já už u alzy nakupuji od době, kdy ještě sídlila v Dělnické ulici a jmenovala se Alzasoft. Reklamace je málo častá, obvykle jde o jeden kus cca ročně, což při cca 15-ti položkách měsíčně není žádný problém. Jen jednou jsem měl problém, dostal jsem již rozbalenou věc a dokonce poškrábanou. Udělal jsem dost rozruch a písemně se mi omluvila jedna ředitelka z Alzy, velmi slušně a okamžitě zařídila výměnu (což skutečně nastalo) a potrestání zodpovědného pracovníka (což jsem neověřoval). Pokládám Alzu za velmi seriózní shop a důkazem toho snad je i rapidně narůstající klientela. Myslím že Alza a CSC jsou jedny z velmi úspěšných obchodů v Praze.

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 12:38:26

No, ja jsem od nich bral dlouho nejake veci pres firmu, ktera tam ma VIP status a dlouho vse *velmi* dobre. A tak jsem si semtam objednaval i neco soukrome. Nikdy zadna reklamace. Az ten na jare se mi pokazili dve veci. A reklamace dopadli... no... Prvni byl vytekly kondenzator na desce. A prej sem manipuloval s vetrakem na chipsetu (tak jsem jim pripomenul, ze tam je pasiv a do niceho jsem nevrtal), tak prej sem tam vylil caj... No neuznali to a ja se na to vyklaslal (blbych 1500Kc). A ve stejne dobe jsem tam reklamoval nefunkci flasku. Tak jim to trvalo o neco malo vice nez 30 dni. OK. maji narok na mesic. Ale nefunkci flasku?! Bud to jede nebo ne. Co na tom chteji zkoumat?

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 12:38:44

Ja jsem ted reklamoval mys od Geniusu, ktere prestalo fungovat kolecko a mela problem s tlacitky (jeden klik = dvojklik apod.). Mam stejnou zkusenost jako [3] -cely proces trval asi 35 dni. Mys jsem dostal bez reci novou stejneho typu, ale za mych mladych let se tyhle veci vyrizovaly na pockani. Chapu, ze Alza je ted gigant a beznemu zakaznikovi s polozkou za dve stovky a s prakticky minimalnim obratem se nevyplati poskytovat nejake extra sluzby, kdyz maji mesic uzakoneny. Nadseny jsem ale nebyl. Ted me nejspis bude cekat reklamace APcka a uz ted cekam, ze budu mit nove nekdy na Vanoce. Do te doby zkratka wi-fi doma nebude

Já mám s Alzou jen ty nejlepší zkušenosti. Nakoupil jsem toho u nich už opravdu hodně a kupuju poměrně často. Dokonce jsem už i reklamoval a i to dopadlo obstojně (i když ne úplně ideálně, uznávám, že reklamace budou asi jejich slabší místo). Ale jinak maximální spokojenost. Stává se poslední dobou, že si odpoledne či večer něco objednám, za chvilku mi přijde potvrzení, celkem pozdě v noci dostanu oznámení o expedici a druhý den kolem poledne mi tu zvoní PPL. Jak jen můžu, nakupuju u Alzy.

A teď nezbývá než čekat, kdy dojde na obvyklé Murphyho zákony, které vždy poté, co něco pochválím, zákonitě nastupují. Takže Alza v nejbližší době zkrachuje, radikálně se zhorší nebo začne prodávat jen věci, které nechci. Jinak to dopadnout nemůže...

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 12:38:54

To je těžké. Já mám s Alzou (Alzasoftem) a reklamacemi zkušenosti velmi velmi různé. Někdy mi reklamaci odmítli, někdy ji uznali, ale odmítali postupovat podle zákona i přes mé protesty. A někdy naopak vyšli velmi vstříc a udělali i něco, co vůbec nemuseli.

Reklamace u Alzy - stejně jako jinde - je hlavně sázka do loterie. Tedy abych byl přesný - byla. Žádná z těch velmi různorodých zkušeností není mladší než půlrok. Nicméně jedna věc se opravdu změnila. Jestli se za dob Alzasoftu občas stalo, že jsem někdy dostal při reklamaci fungující kus za vadný obratem, tak v modernější historii firmy se mi nic takového nestalo. Jak píše M. Suchy - i u věcí, kde fakt není co zkoumat, to trvalo minimálně 14 dní, spíše těch 30.
Chápu, že se snaží reklamaci znepříjemnit, protože spousta lidí jsou vychcánci a reklamace zneužívají. Chápu, že mají nějaké vnitrofiremní procesy a chtějí v klidu otestovat, že je zboží fakt vadné a to příslušným pracovníkem. Ale je to otravné. Přemýšlím kolik % ceny navrch bych byl ochoten zaplatit jinde, kdybych věděl, že jinde reklamují obratem. V poslední době totiž reklamuji tím stylem, že vadnou věc dám do reklamace a rovnou se postavím do fronty k obchodníkovi a koupím náhradu na těch 30 dní. A pak řeším, co s tím jedním kusem navíc. Což je pitomé a drahé.
Bohužel nedělám takové obraty, abych měl v nějakém obchodě šanci na zařazení mezi VIP klientelu s rychlou reklamační službou.

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 12:39:05

Na Alzasoftu obědnávám již několik let, můžu se považovat i za dobrého zákazníka vzhledem k pravidelným obědnávkám ve velkém množství. Bohužel jednou jsem si obědnal nějaké věci a když mi věci přišli tak sem zjistil, že jedna z ne zrovna levných věcích je poškozená (zboží bohužel nejde používat), tak jsem osobně věc reklamoval a bylo mě slušně posláno někam, od té doby obědnávám jinde, kde nemám žádné problémy i přesto že už jsem tam věci reklamoval. Poslední dobou mají věci i dost drahé, takže to je jedna z věcí, které mě k tomu taky vedli, ale hlavní příčina byla nevyřízená reklamace. Řekl bych že alzasoft reklamuje dobře pokud se jedná o levné věci pokud se jedná o věci dražší reklamace je problém.

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod Pítrs » ned 14. lis 2010 23:40:27

Já u ALZA reklamuji po druhé.Poprvé vypalovačku a to po 14 dnech bez problému poslali novou a ještě lepší to bylo před dvěma lety a zrovna ted v pondělí jsem reklamoval další vypalovačku od nich kterou mám zakoupenou od února letošního roku.Tak uvidím,co mi napíší.

thanks
Pridat.eu
Pítrs
Kadet
Kadet

Má poděkování: 0 krát

Příspěvekod Návštěvník » ned 14. lis 2010 23:55:21

Pravda, zatím reklamace jedna a v pohodě, tak uvidíme, co příště:)
Pridat.eu
Návštěvník
Neregistrovaný uživatel

Příspěvekod Péťa » pon 06. pro 2010 0:01:16

Já u Alzy nakupuji docela pravidelně. Pravdou je, že jsem ještě neměl tu čest s reklamací (klepu na dřevo). Je asi nutné mít na paměti, že je to jeden z největších e-shopů u nás a reklamaci se člověk nevyhne. Bylo by asi kupodivu, že vše a vždy prochází hladce. Každopádně veškeré poznatky se berou v potaz. Děkuji.

thanks
Pridat.eu
Péťa
Poručík
Poručík

Poděkoval: 30 krát
Má poděkování: 43 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Alza bazar