od jerryeng » sob 29. kvě 2010 10:39:28
Když jsem před nějakou dobou řešil nekompatibilitu originálního příslušenství Sony Ericssonu s telefonem stejné značky, netušil jsem, že z toho bude zábava na tak dlouhou dobu.
Ve zkratce: externí reproduktor MPS-75 začal vypadávat z telefonu Sony Ericsson V640i. Podle autorizovaného servisu byla závada vždy v tom druhém zařízení, než které bylo zrovna reklamováno. Buď v reproduktoru nebo v konektoru telefonu. Nakonec servis přistoupil k vyměnění konektoru, a to i podruhé (závada se stále opakovala). Když jsem při třetí stejné reklamaci žádal odstoupení od kupní smlouvy, opět se závada "přenesla" na druhé zařízení.
Takhle si autorizovaný záruční servis nepředstavuji. Konkrétně se jednalo o Arvato services Stochov. Poslal jsem jim e-mail s vysvětlením problému a kopie protokolů, kde si posudky vzájemně odporují.
K mému překvapení mi brzy odpověděli: omluva a žádost o zaslání obou zařízení na jméno p. Barochové. Následujícího pracovního dne jsem tak udělal.
Průběh řešení? Dlouho jsem se nesetkal s takovou dávkou planých slibů a lží, které mi byly předhazovány. A všechno tak zdvořile. Po 3 týdnech mi došla trpělivost, chtěl jsem, aby mi telefon vrátili. Aspoň tak, jak je - že si to vyřeším jinak. Vždy ale byla zakázka již v servisu a zrovna se to řeší a brzo to bude. Hm...
Po nějaké době mi konečně řekli, že balík "dnes odeslali". Nechtěli mi však sdělit, jaké bylo stanovisko. Holt si je musím přečíst sám, až mi zásilka dojde. Kurýr ale stále nepřijížděl, tak jsem po několika dnech telefonoval znovu na linku Arvato a trval na oznámení čísla balíku. No, prý se podívá a hned zavolá. Volal jsem až já (po několika hodinách). Slečna se mi však omluvila, že zakázka ještě vlastně odeslána nebyla.
Prostě jak kdyby si ze mě někdo dělal srandu...
Po několika dnech proběhl pokus o odeslání znovu a dokonce mi i byli ochotni nadiktovat číslo balíku. Prý nemám mít strach, že bych to zítra měl na pobočce O2 v Kolíně určitě mít. Perfektní, jenže já jsem z druhého konce republiky a nejmenuju se O2!
To jen někdo zase něco posral a myslel si, že jsem někdo jiný.
Abych to zkrátil, telefon mi poté za několik dnů došel i s potvrzením, že mám právo na odstoupení od kupní smlouvy.
Takže malé shrnutí:
Reklamaci začali v Arvato services řešit skoro měsíc po tom, co mi všichni slíbili, že mi zakázka každou chvíli dojde zpět. Zaměstnanci na telefonické lince podle mě nic nevědí. Zjevně před sebou mají telefon a zákazníkům strojově odpovídají, že je vše v pořádku a "brzy všechno bude".
Měl jsem právo na vrácení peněz z těchto důvodů: 1. třetí stejná reklamace, 2. čtvrtá jiná reklamace, 3. reklamace delší, než 30 dnů.
Za telefon kupovaný v listopadu 2007 jsem v lednu 2010 obdržel plnou částku zpět, ačkoli reálná hodnota klesla tak na pětinu. A to proto, že nikdo nebyl schopný zajistit, aby telefon fungoval s originálním příslušenstvím, ačkoli na to měli několik příležitostí.
! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !
|
| |
|