Ahoj, asi většina z vás, až si můj příspěvěk přečte, si pomyslí, co jsem to asi za blb.e.
Opravdu jsem. Někdy v srpnu loňského roku jsem půjčila "kamarádce" větší obnos - v hotovosti, beze svědků, bez jakéhokoliv důkazu, prostě jsem jí věřila. Byla údajně těsně před vystěhováním z bytu a v bytu prý bydlela i se svými starými rodiči, tak jsem jí nedokázala odmítnout pomoc.
Nějakou dobu splácení půjčky z různých důvodů oddalovala a pak se mi přestala ozývat úplně. Později jsem zjistila, že jsem dokonce neznala její pravé příjmení...Jediné co vím je to, kde pracuje, jak vypadá a snad znám i její křestní jméno. Své telefonní číslo a e-mail už dávno zrušila.
Myslíte, že mám právo požádat jejího zaměstavatele o informace, které by možná vedly k tomu, že bych zjistila její pravou totožnost? Je mi jasné, že peníze už zpátky nedostanu, ale nechci to prostě nechat jen tak být. Jenom se bojím, že když jí budu takhle "nahánět" bez prokazatelného důkazu, že k tomu mám důvod, můžu z toho mít problém nakonec já sama. Smutné je, že je to zdravotní sestra, která pracuje v jedné psychiatrické léčebně s dětmi. To byl možná také důvod, proč jsem jí tak slepě věřila, myslela jsem, že člověk s takovým zaměstnáním bude čestný
.