od Návštěvník » sob 01. říj 2011 1:33:23
A co když to všechno bylo jinak? Jsem z 1. faktorské a protože nás útok hodně poškodil, tak jsme sbírali střípky faktů a my už téměř víme, kdo za tím útokem stál... Jen to nemůžeme dokázat.
Přiznávám, nejřív jsme se domnívali, že v tom má prsty konkurence. A dokonce jsme i tipovali člověka, kterého jsme propustili. Jenže pak se to vyjasnilo jinak.
Je jeden klient, který nechce vrátit svůj dluh. Dokonce i tu částku, co si půjčil, si chce nechat za to, že jsme ho údajně podvedli... Nejprve na náš chtěl poštvat televizi Prima, poslal tam dopis plný pomluv (vlastně to znáte i z některých dalších webů, kde nás pan "Neználek" pomlouvá, samozřejmě se jmenuje jinak a je spřízněn s tím dlužníkem). V redakci Primy se zachovali správně, požádali nás o informace... A složili si celý obrázek a natáčet ani nepřišli. Slušná firma není mediálním trhákem, a reklamu dělat nesmějí, tak je to přestalo zajímat. A pak se dlužník se svým kumpánem rozhodli poštvat na nás Novu. Zřídili si u nich blog a objednali na něj útok... Útok vedli tak, aby to Nova musela řešit... A úplnou shodou okolností pár dnů před soudem, kde nás žalují, že jsme jim nedovolili smlouvu přečíst a že ji podepsali na parkovišti (ale je tam ověřený podpis), že jsme je okradli o zástavu (ale kupodivu jim dosud patří, nikdo od nás o žádné krádeži ani nepřemýšlel, protože to prostě neděláme), že jsme z nich udělali podnikatele, ačkoliv nejsou (stačí se podívat do živnostenského rejstříku)... Prostě potřebovali mediální podporu... Čili známe, komu to prospělo. Dokonce se na chodbě před soudem trochu prořekli... Jenže to není důkaz. Chtělo by to zjistit, u koho útok objednali, kdo ho provedl. Nevíte, milí policisté, jak to prokázat?
Dalo by se mluvit ještě o mnohém, třeba o chování Novy. Nečekaně zavolají a bez jakéhokoliv upozornění rovnou natáčejí, jak jste překvapení... Obviní Vás z útoku a když bezradně říkáte, že o ničem nevíte (jak byste věděli, když v tom nemáte prsty), tak si vás pár minut vychutnají a nakonec chtějí, abyste vyvrátili, že to děláte vy. Jak ale dokázat něco, o čem nevíte? Nakonec ale musím uznat, že se zachovali poměrně slušně a nevystřihli, že o tom nic nevíme a že by takový útok byl proti našim zájmům. Ale pomluvy šířené o nás panem "Neználkem" tam nechali.
Ale má smysl po tom dále pátrat? Stojí to čas a peníze, které bychom mohli věnovat něčemu užitečnějšímu. A stejně jsme předem vinni, jak tady všichni do jednoho věříte a bez důkazu dál křičíte do světa... Děláte záslužnou práci... Tak se mějte hezky a věnujte se něčemu hezčímu.
Dr. Vladislav Böhm
P.S.: V některých detailech jsem příběh musel trochu upravit, aby nás pan "Neználek" nemohl žalovat, kdyby se v příběhu poznal. A tak mně napadá, celé to je jen od základu vymyšlený fejeton. Nidky nebyl žádný útok, nikdy nebyl žádný pan Neználek, a ani já neexistuji...
| |
|