Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Kontrola osobních věcí policií ČR

O všem, co se do předchozích rubrik nevešlo a stojí za to o tom něco napsat

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Kontrola osobních věcí policií ČR

Příspěvekod Mike7 » pát 08. črc 2011 23:38:57

Mám dotaz ohledně kontroly osobních věcí. Šel jsem jednoho večera po městě a zastavila mě hlídka policie ČR. Požádali mě o předložení občanského průkazu. Když jsem se zeptal z jakého důvodu po mně požadují OP, byla mi sdělena odpověď příslušníka, že to je tzv. "KO". Aniž bych byl podezřelý z nějakého protiprávního jednání, tak si příslušník zapsal údaje z OP. Při pozdějším vysvětlení jsem zjistil, že "KO" znamená kontrola osoby. Poté chtěl příslušník vidět obsah mého batohu. Já jsem se vším souhlasil, ale připadá mi to trošku jako buzerace. Jako dodatek přidávám, že jsem v tu dobu byl zletilý.

První dotaz zní: Kdy má policie ČR právo požadovat předložení OP?

Druhý dotaz zní: Má právo policie ČR evidovat mé údaje aniž bych se něčím provinil?

Třetí dotaz zní: Má právo policie ČR kontrolovat mé osobní věci aniž bych se něčím provinil?

Děkuji za odpovědi

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
Mike7
Neregistrovaný uživatel

Re: Kontrola osobních věcí policií ČR

Příspěvekod Návštěvník » sob 23. črc 2011 18:22:06

Víte někdo? Našel jsem jen. Na prohlídku osobních věcí samozřejmě provozovatel hypermarketu nemá právo, nemá na ni právo ani bezpečnostní služba. Pokud tedy obsah kabelky neukážete dobrovolně, pokladní se nemůže prohlídky jejího obsahu. Pokud by existovalo podezření ze spáchání trestného činu, mohla by prohlídku Vašich osobních věcí provést pouze Policie ČR. Na zásah do Vašeho soukromí proto upozorněte policii.

ale to není přesně ono.
Pridat.eu
Návštěvník
Neregistrovaný uživatel

Re: Kontrola osobních věcí policií ČR

Příspěvekod Finurka » ned 24. črc 2011 23:20:22

No není, to máte pravdu. Povinnosti a práva policie stanovuje zákon o policii z roku 2008. O prokazování totožnosti jsou z hlediska práv a povinností policie ustanovení daná § 63. POLICISTA JE OPRÁVNĚN ZJIŠŤOVAT VAŠI TOTOŽNOST A TO :
- v rozsahu přiměřeném účelu zjišťování totožnosti
- to z důvodů uvedených v odst. 2 tohoto §.
Protože neuvádíte místo, kde to bylo, ani hodinu ( večer, město je široký pojem), lze ale usuzovat, že totožnost osob mohla být zjišťována minimálně v souladu s 63, odst. 2,
l) při plnění jiného úkolu, je-li to nezbytné k ochraně
bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku
nebo pro předcházení trestné činnosti

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi