Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Obracím se na Vás žádostí o radu

Diskuze o veškerých právních problémech. Poradenství s problémy v této oblasti.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Obracím se na Vás žádostí o radu

Příspěvekod karamelkamatulka » pon 04. črc 2011 14:34:59

Dobrý den,
V lednu 2007, umřela manželova matka, která zanechala zadlužený (nevím jestli je to tak správně) nájemní byt . Při dědickém řízený se manžel ze svými 3 sourozenci dohodl na tom že byt(plně vybavený) bude obývat on.Sourozenci se také dohodli že dlužnou částku, budou splácet společně, ale nikdy k tomu nedošlo. K manželovi jsem se nastěhovala v lednu téhož roku. V tomto bytě (3+1) nás bydlelo 8 z toho 4 děti. V září 2007, jsme uzavřeli manželství (za celou dobu jsem v tomto bytě neměla trvalé bydliště). V říjnu 07, byl manžel předvolán k jednání ohledně obývaného bytu. S ním byla sepsána nová nájemní smlouva. Po několika dnech jsem byla přítomna já, kdy se měly projednat další kroky kvuli tomuto bytu. V této době, jsme podepsali novou nájemní smlouvu, kde nás uvedli jako vlastníky bytu a zároven byla sepsáná výpověd z nájmu bytu. Důvod zněl tak, že se jedná o neuhrazený nájem od 1.1.2007 do 1.9.2007 ( v této době jsme nebyly manželé). Když jsem se zeptala, jestli by bylo možné zaplatit celý dluh i s penále, tak mi bylo řečeno že, s mým návrhem nesouhlasí a že neexistuje aby jsme nádále byli v tomto bytě. Že si to výslovně nepřejou, tohle mi bylo řečeno od advokátky , která je zastupovala. Když , jsem poprosila družstvo o podrobný výpis a vyučtování k bytu s dlužnou částkou, tak mi bylo řečeno, že k těmto informacím nemám žádný nárok .Ted mám na dlužnou částku za byt exekuci na účtu, mám šanci se nějak ubránit? Nevím jak lépe vysvětlit něco čemu ani já nerozumím. Předem děkuji za jakoukoliv odpověd

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
karamelkamatulka
Kadet
Kadet

Poděkoval: 1 krát
Má poděkování: 0 krát

Re: Obracím se na Vás žádostí o radu

Příspěvekod Finurka » pon 04. črc 2011 20:42:23

Pro přesnější radu nejsou Vaše informace dostatečné. Potřebovala bych vědět bližší informace. Důležité je vyrovnání dědictví - zápisy u notáře, pak znění nájemních smluv a naposledy exekuční příkaz, proč byla exekuce rozhodnuta na Vaši osobu ? Kontaktujte mne na
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.

V dědictví mělo být ustanoveno, že dluhy jsou společné pro všechny tři dědice rovným dílem, pokud je byt družstevní existuje smlouva o převodu na Vašeho manžela ? Otázek je mnoho, je nutné vidět i text dokumentů.

Přes fórum toto nelze řešit.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
karamelkamatulka (úte 05. črc 2011 0:54:16)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Re: Obracím se na Vás žádostí o radu

Příspěvekod Josef1952 » úte 05. črc 2011 14:46:30

Podle mně jw velmi smutné,že Vás sourozenci Vašeho manžela nenechali v tom bytě bydlet.Já jsem se v r.2009 ocitl v podobné situtaci.Totiž,po rozvodu jsem se musel odstěhovat z manželčina bytu.To bylo v r.1999.A tak jsem využil maminčiny nabídky a šel jsem bydlet k ní.Ona bydlela v dvoupokojovém bytě sama a měla už zdravotní potíže.Nájem řádně platila.Takže byt nenechala zadlužený.Jednou,několik měsíců před svou smrtí,když už cítila,že zemře mi mezi čtyřma očima řekla ať po její smrti nedopustíme,aby se spojili můj starší bratr a nejstarší sestra.Když jsem se jí zeptal jak to myslí tak mi odpověděla:"Oni jsou na peníze a Vás se budou snažit o peníze připravit".Já jsem jí tehdy nevěřil.Ale,po její smrti,v r.2009,se ukázalo,že měla pravdu.Sourozenci(a hlavně starší bratr a nejstarší sestra)na mně začali tlačit,že se musím z bytu co nejdřív vystěhovat a,že se byt prodá.Toho prodeje se chytla nejstarší sestra s tím,že ona kupce sežene a kupec,že bude muset dát za byt minimálně 750 000Kč.Šlo o byt ze 70-tých let v původním stavu.Přišli tam 2 zástupci nějakých ostravských RK a řekli,že ten byt se nedá prodat za víc než 500-600 000Kč.Na což jsem jim já i moje nejstarší sestra řekli,že je to málo.Pak,když jsem viděl,že se nejstarší sestře nedaří sehnat kupce tak,jsem se rozhodl jí pomoct a,s pomocí jedné RK jsem sehnal kupce který byl za ten byt ochoten nám dát 1 250 000Kč s tím,že nám dá dopředu zálohu ve výši500000Kč.Ale,chtěl aby s tím písemně souhlasili všichni sourozenci.Tak jsem navrhl sourozencům setkání.Na tomto setkání začal můj starší bratr i nejstarší sestra přesvědčovat ostatní sourozence,že ten"můj"kupec není asi seriózní a,že to asi nemyslí vážně.Přesvědčovali je tak dlouho a tak důrazně,že ostatní sourozenci řekli,že s tím prodejem tomu pánovi nesouhlasí a souhlasili s tím,aby se ten byt prodal za 400 000Kč mé nejstarší sestře.Nakonec jsem s tím,naštvaný,souhlasil
i já.Takže,moje nejstarší sestra získala za 400 000Kč byt za nějž byl jiný ochoten dát trojnásobek.

thanks
Pridat.eu
Josef1952
Zpravodaj
Zpravodaj

Poděkoval: 193 krát
Má poděkování: 101 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o radu