Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Co může exekutor zabavit?

Zde se řeší případy exekucí a různého vymáhání pohledávek. Rady, tipy, návody, pomoc.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Co může exekutor zabavit?

Příspěvekod schpet » pon 27. čer 2011 16:56:16

Dobrý den,
rád bych se zeptal na několik dotazů ohledně exekucí.
Jsem osoba zaměstnaná v klasickým pracovním poměru a mimo to mám firmu s.r.o. kde jsem jediným majitelem i jednatelem s plně splaceným základním jměním.
Nyní mi hrozí exekuce kvůli mé blbosti(nezaplacené pokuty v mhd) a tak mě zajímá,jestli mi exekutor může uvalit exekuci i na firmu,nebo zabavit peníze z firemního účtu,popřípadě zabavit doma firemní majetek(například notebook),který tam najde nebo v sídle firmy?
Anebo na firmu a vše s ní související exekutor nešáhne a spíš půjde po srážkách z klasickýho platu,popř. zbaví spoření atd?
Uměl by mi někdo prosím poradit?
Děkuji mnohokrát

thanks
Za tento příspěvek od uživatele schpet dostal děkování - 2
sobotkova (sob 16. črc 2011 17:43:21), vlastina (čtv 28. črc 2011 18:06:28)

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
schpet
Kadet
Kadet

Poděkoval: 1 krát
Má poděkování: 2 krát

Re: Co může exekutor zabavit?

Příspěvekod Finurka » úte 28. čer 2011 8:39:04

Exekutor ujistí Vaše majetkové poměry, na základě nich pak upřesní provedení exekuce. Pokud máte finanční prostředky měl by exekutor provést exekuci nejdříve finančním vypořádáním. Exekuce je určitě dána na Vaše jméno, nikoliv na firmu. Takže v prvé řadě by mělo jít o srážky z platu a obstavení Vaše osobního účtu.
Neuvádíte, jak velká je částka, která je uvedena v exekučním příkazu. Doporučuji, aby jste předešel dalším komplikacím, neprodleně navštívit exekutora a dohodnout se na splátkách, resp. na pro Vás nejméně bolestivou formu zaplacení. Držím palce. Pokud chcete bližší projednání, pište na
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
. To je pouze informativní sdělení.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka dostal děkování - 2
Josef1952 (úte 28. čer 2011 17:02:07), schpet (úte 28. čer 2011 18:03:39)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Příspěvekod schpet » úte 28. čer 2011 18:12:29

Díky za vyčerpávající odpověď k věci.
Celkem jde o necelých 80 tis(holt sem za mlada byl blbej a všechny výzvy jsem házel do koše a dopravní podnik,resp.jejich vymahači si na mě vzpoměli po bezmála 5ti letech,proto to tak naskákalo).Na svým běžným soukromým účtě držím částku v řádech několika desetitisíců,což by na zaplacení celé exekuce nestačilo,ale na firemním účtě už je peněz víc,ale na ty teda sáhnout nemůže.Hodně sem si oddychl,že nemúže dát exekuci na firmu,protože to by se to v tom OR hodně špatně vyjímalo.
Každopádně mu teda pošlu peníze z běžnýho účtu a na tom zbytku se snad nějak domluvím,třebas se mi podaří vyhnout obstavení platu nebo i účtu,když to zaplatím dobrovolně sám.

thanks
Pridat.eu
schpet
Kadet
Kadet

Poděkoval: 1 krát
Má poděkování: 2 krát

Příspěvekod Finurka » stř 29. čer 2011 7:02:21

S exekucí mám bohužel osobní zkušenost a vzhledem k tomu, že jsem od počátku s exekutorem jednala a spolupracovala, nakonec vše dobře dopadlo. Základ je opravdu vstřícnost, rychlé jednání, pak i tento problém lze řešit relativně dobře.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na EXEKUCE, Exekutoři, vymáhání pohledávek, dlužnící, výkon exekuce, oddlužení