Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Řidičské oprávnění

Diskuze o veškerých právních problémech. Poradenství s problémy v této oblasti.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Řidičské oprávnění

Příspěvekod xschichp » pon 16. kvě 2011 11:56:23

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je to s řidičským oprávněním skup. B - ve všech diskuzích co jsem našel, se lidé akorát dohadují a nevyplývá z toho. jak to je.

Mám řidičský průkaz skup. B vydaný 2009 - na řidičském prukazu mám na zadní straně vyznačen datum jen u kolonky B.

podle zákona 361/2000 Sb. IV. je v § 133 - Rozsah platnosti dosavadních řidičských oprávnění uvedeno toto:
c) řidičské oprávnění řidiče osobního automobilu opravňuje k řízení motorových vozidel zařazených do řidičských oprávnění skupin AM, B a podskupiny B1 a podskupiny A1 s omezením do 50 cm3

-znamená to tedy, že ač v řidičském prukazu mám uvedeno jen B mužu řídit motorku do 50cm3 ?

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
xschichp
Kadet
Kadet

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 0 krát

Re: Řidičské oprávnění

Příspěvekod admin » ned 22. kvě 2011 16:13:12

Zkusíme zjistit.
Nová rubrika na fóru o zkušenostech s policií, přidejte se zde: zkusenosti-policie/

thanks
Pridat.eu
admin
Prezident Policisté.com :-)
Prezident Policisté.com :-)

Poděkoval: 29 krát
Má poděkování: 129 krát

Re: Řidičské oprávnění

Příspěvekod Finurka » ned 22. kvě 2011 18:59:30

Pokud máte řidičský průkaz skupiny B, můžete řídit motocykly s výkonem nižším než 24 kW nebo s poměrem výkon/hmotnost menší než 0,16 kW/kg.
Na ostatní motocykly by jste musel mít zapsáno oprávnění AM (malé mototcykly do 45 km /hod.) nebo A. Ten, kdo má oprávnění skupiny B má automaticky povoleno řídit vozidla podskupiny B1( to jsou čtyřkolky, trojkiolky s rychlostí do 45 km/hod. a nepřesahující hmotnost 3,5 t.) AM je samostné oprávnění a není podskupinou skupiny B.

Blíže § 81 zákona o silničním provozu č. 361/2000 Sb. ve znění pozdějších změn

Takže pro rozhodnutí, zda motocykl můžete řídit na základě oprávnění B rozhoduje výkon, ne objem, takže jednoznačně nelze odpovědět, když není znám výkon nebo poměr výkon/hmotnost.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na Právní poradenství