od ivana2312 » úte 10. kvě 2011 17:25:19
[quote="Finurka"]Jestli jsem dobře pochopila, tak se teprve chystáte podat návrh na oddlužení nepodnikající fyzické osoby. Platíte 4 exekuce, takže k tomu otázka :
kolik činí nedoplacená částka na exekucích a kolik je celkový dluh mimo exekuce?
Dále pak k [quote]v jakém z jeho příjmu mohou být při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky[/quote]. To je důležité z toho důvodu, aby soud rozhodl, zda je možné splácení po dobu 5 let v pravidelných měsíčních splátkách tak, aby věřitelé byli uspokojeni do výše svých pohledávek. pokud by to nebylo možné, pak oddlužení je vykonáno prodejem majetku dlužníka. Přesněji uvádím princip oddlužení :
Zákon umožňuje řešit úpadek dlužníka - nepodnikatele také oddlužením. Návrh na povolení oddlužení může podat pouze dlužník a k návrhu musí soudu doložit celou řadu dokumentů (přehledy o příjmech, o majetku, souhlas manžela apod.). Soud vždy posuzuje, zda je dlužník poctivý a zda je jeho plán oddlužení ekonomicky reálný. Těm věřitelům, kteří nemají své pohledávky zajištěny, se totiž musí na úhradu jejich pohledávek dostat alespoň 30 % (alespoň 50% v případě snížení zákonem určených měsíčních splátek). Jestliže dlužník úspěšně projde testem poctivosti a soud oddlužení povolí, rozhodnou nezajištění věřitelé hlasováním, zda dojde k prodeji dlužníkova majetku nebo zda dlužník bude po dobu příštích pěti let odevzdávat nezajištěným věřitelům své příjmy při zachování životního minima konce) v rámci plnění splátkového kalendáře, a to v rozsahu, v jakém z jeho příjmu mohou být při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky. Tato částka je u každého dlužníka jiná, záleží například na počtu vyživovaných osob. Dlužník může v návrhu na povolení oddlužení požádat insolvenční soud o stanovení nižších než zákonem určených měsíčních splátek, pokud bude schopen svým nezajištěným věřitelům uhradit alespoň 50 % jejich pohledávek (je možné se s věřiteli dohodnout jinak). Jestliže dlužník řádně plán oddlužení splní, soud rozhodne, že se mu zbytek dluhů promíjí.[/quote]
Zhruba 300.000 jsou exekuce, a zbytek bez exekuce, jak soud zjistí, že můj záměr je poctivý exekuce splácím měsíčními splatkami už dva roky cca 7000 tisíc., já už jsem veškeré doklady dala pravníkovi jen nevim kolik má činit ta darovaná častka. A zda tu darovanou částku budou chtít ode mně nebo od darovaného.
| |
|