Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Oddlužení na mateřské

Zde se řeší případy exekucí a různého vymáhání pohledávek. Rady, tipy, návody, pomoc.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Oddlužení na mateřské

Příspěvekod ivana2312 » pon 09. kvě 2011 21:02:20

Prosím potřebuji radu. Jsem ve fázi kdy dokládám příjmy atd... abych mohla podat žádost pro oddlužení. Ovšem jsem na mateřské a proto potřebuji poradit co znamená toto : v jakém z jeho příjmu mohou být při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky. Jak velká je to částka ? Musím ještě doložit darovací smlouvu o měsíčním finančním daru ale nevím jak velkou částku. Poradťe díky.

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
ivana2312
Kadet
Kadet

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 0 krát

Re: Oddlužení na mateřské

Příspěvekod ivana2312 » pon 09. kvě 2011 21:08:33

[quote="ivana2312"]Prosím potřebuji radu. Jsem ve fázi kdy dokládám příjmy atd... abych mohla podat žádost pro oddlužení. Ovšem jsem na mateřské a proto potřebuji poradit co znamená toto : v jakém z jeho příjmu mohou být při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky. Jak velká je to částka ? Musím ještě doložit darovací smlouvu o měsíčním finančním daru ale nevím jak velkou částku. Poradťe díky.[/quote]

Ještě uvedu dluh cca 500.000,- KKč z toho mám 4 exekuce, které splácím.

thanks
Pridat.eu
ivana2312
Kadet
Kadet

Příspěvekod Finurka » úte 10. kvě 2011 11:31:22

Jestli jsem dobře pochopila, tak se teprve chystáte podat návrh na oddlužení nepodnikající fyzické osoby. Platíte 4 exekuce, takže k tomu otázka :
kolik činí nedoplacená částka na exekucích a kolik je celkový dluh mimo exekuce?

Dále pak k [quote]v jakém z jeho příjmu mohou být při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky[/quote]. To je důležité z toho důvodu, aby soud rozhodl, zda je možné splácení po dobu 5 let v pravidelných měsíčních splátkách tak, aby věřitelé byli uspokojeni do výše svých pohledávek. pokud by to nebylo možné, pak oddlužení je vykonáno prodejem majetku dlužníka. Přesněji uvádím princip oddlužení :
Zákon umožňuje řešit úpadek dlužníka - nepodnikatele také oddlužením. Návrh na povolení oddlužení může podat pouze dlužník a k návrhu musí soudu doložit celou řadu dokumentů (přehledy o příjmech, o majetku, souhlas manžela apod.). Soud vždy posuzuje, zda je dlužník poctivý a zda je jeho plán oddlužení ekonomicky reálný. Těm věřitelům, kteří nemají své pohledávky zajištěny, se totiž musí na úhradu jejich pohledávek dostat alespoň 30 % (alespoň 50% v případě snížení zákonem určených měsíčních splátek). Jestliže dlužník úspěšně projde testem poctivosti a soud oddlužení povolí, rozhodnou nezajištění věřitelé hlasováním, zda dojde k prodeji dlužníkova majetku nebo zda dlužník bude po dobu příštích pěti let odevzdávat nezajištěným věřitelům své příjmy při zachování životního minima konce) v rámci plnění splátkového kalendáře, a to v rozsahu, v jakém z jeho příjmu mohou být při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky. Tato částka je u každého dlužníka jiná, záleží například na počtu vyživovaných osob. Dlužník může v návrhu na povolení oddlužení požádat insolvenční soud o stanovení nižších než zákonem určených měsíčních splátek, pokud bude schopen svým nezajištěným věřitelům uhradit alespoň 50 % jejich pohledávek (je možné se s věřiteli dohodnout jinak). Jestliže dlužník řádně plán oddlužení splní, soud rozhodne, že se mu zbytek dluhů promíjí.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Příspěvekod ivana2312 » úte 10. kvě 2011 17:25:19

[quote="Finurka"]Jestli jsem dobře pochopila, tak se teprve chystáte podat návrh na oddlužení nepodnikající fyzické osoby. Platíte 4 exekuce, takže k tomu otázka :
kolik činí nedoplacená částka na exekucích a kolik je celkový dluh mimo exekuce?

Dále pak k [quote]v jakém z jeho příjmu mohou být při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky[/quote]. To je důležité z toho důvodu, aby soud rozhodl, zda je možné splácení po dobu 5 let v pravidelných měsíčních splátkách tak, aby věřitelé byli uspokojeni do výše svých pohledávek. pokud by to nebylo možné, pak oddlužení je vykonáno prodejem majetku dlužníka. Přesněji uvádím princip oddlužení :
Zákon umožňuje řešit úpadek dlužníka - nepodnikatele také oddlužením. Návrh na povolení oddlužení může podat pouze dlužník a k návrhu musí soudu doložit celou řadu dokumentů (přehledy o příjmech, o majetku, souhlas manžela apod.). Soud vždy posuzuje, zda je dlužník poctivý a zda je jeho plán oddlužení ekonomicky reálný. Těm věřitelům, kteří nemají své pohledávky zajištěny, se totiž musí na úhradu jejich pohledávek dostat alespoň 30 % (alespoň 50% v případě snížení zákonem určených měsíčních splátek). Jestliže dlužník úspěšně projde testem poctivosti a soud oddlužení povolí, rozhodnou nezajištění věřitelé hlasováním, zda dojde k prodeji dlužníkova majetku nebo zda dlužník bude po dobu příštích pěti let odevzdávat nezajištěným věřitelům své příjmy při zachování životního minima konce) v rámci plnění splátkového kalendáře, a to v rozsahu, v jakém z jeho příjmu mohou být při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky. Tato částka je u každého dlužníka jiná, záleží například na počtu vyživovaných osob. Dlužník může v návrhu na povolení oddlužení požádat insolvenční soud o stanovení nižších než zákonem určených měsíčních splátek, pokud bude schopen svým nezajištěným věřitelům uhradit alespoň 50 % jejich pohledávek (je možné se s věřiteli dohodnout jinak). Jestliže dlužník řádně plán oddlužení splní, soud rozhodne, že se mu zbytek dluhů promíjí.[/quote]

Zhruba 300.000 jsou exekuce, a zbytek bez exekuce, jak soud zjistí, že můj záměr je poctivý exekuce splácím měsíčními splatkami už dva roky cca 7000 tisíc., já už jsem veškeré doklady dala pravníkovi jen nevim kolik má činit ta darovaná častka. A zda tu darovanou částku budou chtít ode mně nebo od darovaného.

thanks
Pridat.eu
ivana2312
Kadet
Kadet

Příspěvekod Finurka » úte 10. kvě 2011 22:15:58

Zjišťuje se platební morálka. Pokud řádně splácíte exekuci, pak je to dobrá vizitka pro Vás. Nějak ale pořád nechápu, jak je to s tím darem ? Vy jste někomu něco darovala ? Napište mi to blíže na :
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
. pokud již máte veškeré podklady u právníka, tak Vám sepíše žádost o oddlužení pro soud dle právní normy, t.j. insolvenční zákon.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • oddlužení
    od miiikkk » úte 24. dub 2012 13:14:36
    3 Odpovědi
    5411 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Joshua Zobrazit poslední příspěvek
    stř 10. črc 2013 10:48:36
  • Oddlužení OSVČ
    od liana234 » pát 05. srp 2011 18:04:30
    4 Odpovědi
    4857 Zobrazení
    Poslední příspěvek od ros 25 Zobrazit poslední příspěvek
    ned 25. zář 2011 9:15:04
  • oddlužení exekuce
    od Návštěvník » sob 28. led 2012 0:03:54
    1 Odpovědi
    2173 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    sob 11. úno 2012 0:15:28
  • exekuce a oddluženi
    od Návštěvník » pon 30. led 2012 0:03:47
    1 Odpovědi
    2237 Zobrazení
    pon 13. úno 2012 0:04:06
  • oddlužení a exekuce
    od Návštěvník » čtv 02. úno 2012 0:03:43
    1 Odpovědi
    2281 Zobrazení
    čtv 16. úno 2012 0:15:18

Zpět na EXEKUCE, Exekutoři, vymáhání pohledávek, dlužnící, výkon exekuce, oddlužení