K firmě, kterou uvádíte jsem zjistila následující : zřejmě se jedná o zahraniční firmu podnikající v ČR, která je organizační složkou, ale není zapsána v Obchodním rejstříku.
Oprávnění zahraniční osoby podnikat na území ČR vzniká ke dni zápisu této osoby, popř. organizační složky jejího podniku, v rozsahu předmětu podnikáni zapsaném do obchodního rejstříku (§21 odst. 4 ObchZ). Novela obchodního zákoníku stanoví v nově zařazeném § 21 odst. 5, že se § 21 odst. 4 ObchZ nevztahuje na fyzické osoby s bydlištěm v některém z členských států Evropské unie nebo v jiném státě tvořícím evropský hospodářský prostor, které podnikají na území ČR. Tato nová právní úprava reflektuje požadavek rovného postavení občanů členských států EU.
Dále jsem se dočetla, že se jedná o firmu, která zasílá vzorky žiletek bez úhrady, platíte pouze poštovné 79 Kč. A pak posílají další zásilky za úhradu zboží.
Jestli můžete, tak mi nascanujte vymáhací dopis, který jste dostala na
- Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
.
V každém případě by bylo vhodné kontaktovat i ČOI, jak píše Goflin, a podat podnět na prošetření oprávněnosti vynuceného prodeje. Ale pořád platí, nejste povinni balíček převzít a tím se zbavíte placení za zboží, které jste si neobjednali. Pokud budu vidět vymáhací dopis, pokusím se ještě najít další skulinky.
Za tento příspěvek od uživatele
Finurka poděkoval
posina (čtv 17. bře 2011 17:23:07)