Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Courlux Internationál S.A

Jak postupovat, čeho se vyvarovat?

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Pravidla fóra
- Všechny emaily i názvy firem a odkazy patří do značky CODE !
- Uvádějte přesně, o co se jedná. Nadpis "podvod" nikomu nic neřekne a dalším
uživatelům je k ničemu.
- Špatně zadané příspěvky bez výhrad smažeme, děkuji za respektování.
- JEDINÉ ODKAZY BEZ ZNAČKY "CODE" JSOU INTERNÍ ODKAZY NA TOTO FÓRUM
http://www.policiste.com, podvedl-vas-nekdo/ APOD.

Courlux Internationál S.A

Příspěvekod posina » čtv 17. bře 2011 8:21:39

Můžete mi někdo poradit? Od jisté firmy Courlux Internationál S.A mi přišel holící strojek vůbec nevím jak na mě přišly a u toho byla složenka na 399Kč samozřejmě jsem to nezaplatila proč taky když jsem si nikde nic neobědnala a teď mi přišel dopis od Intrum justita že jim byla daná plná moc v vymožení pohledávky a chtěj už 625kč. Tak mi někdo písněte co mám dělat přeci to nebudu platit když jsem si nic neobědnala. :twisted: :twisted:

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
posina
Kadet
Kadet

Poděkoval: 12 krát
Má poděkování: 5 krát

Re: Courlux Internationál S.A

Příspěvekod Finurka » čtv 17. bře 2011 10:52:40

Co jste udělala s holicím strojkem ? Převzala jste zásilku ? Pokud ano, tak holicí strojek jste měla obratem zaslat zpět, nebo zásilku vůbec nepřebírat.Protože firma, která po Vás vymáhá zaplacení je solidní firmou, zavolejte tam a vysvětlete jim, že strojek jste si neobjednala a domluvte se s nimi. Pokud ale máte strojek u sebe a nezaplatila jste ho, tak vymáhání je oprávněné.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Příspěvekod goflin » čtv 17. bře 2011 10:56:34

Pokud si dobre pamatuji. Tato kauza se resila dokonce i na tv Nova. Reportaz obsahovala i presnou radou jak postupovat
Bohuzel je to jiz par let z5 a ja neberu Ginko. Zkusim provetrat google, snad budeme moudrejsi
The foes of the righteous will be condamned
i become death the destroyer of worlds

thanks
Za tento příspěvek od uživatele goflin poděkoval
posina (čtv 17. bře 2011 11:28:45)
Pridat.eu
goflin
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 49 krát
Má poděkování: 116 krát

Příspěvekod goflin » čtv 17. bře 2011 12:25:03

Vysledek meho patrani:

1) Mezi firmami existuje velice zajimavy obchod s nasimi daty. Pokud spolecnost zanika a nebo prechazi pod noveho majitele, predava se se vsim vsudy. Tedy i s databazi zakazniku. Jednatele spolecnosti se ohrazuji tim, ze nedochazi k unikum osobnich dat. A pokud k tomu doslo. Jde pry o selhani lidskeho faktoru. Takto se zrejme dostali k vasim inicialum.

2) Pocet lidi podvedenych, stejne jako vy, jde jen v CR do desitek tisic.

3) Jde o globalni problem, v kazde zemi EU ma tato spolecnost sve pobocky. Stejny problem resi na Slovensku, v Polsku, Madarsku a v mnoha dalsich statech s podobne povolnou legislativou, jako ma nas stat.

4) Obavam se, ze je to presne jak pise Finurka. Pokud jste balicek prevzala, musite za nej zaplatit. Zkuste prosim jeste vznest dotaz na ceskou obchodni inspekci. Tam Vam jiste poradi lepe, jak presne postupovat

Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
The foes of the righteous will be condamned
i become death the destroyer of worlds

thanks
Za tento příspěvek od uživatele goflin poděkoval
Finurka (čtv 17. bře 2011 12:57:35)
Pridat.eu
goflin
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 49 krát
Má poděkování: 116 krát

Příspěvekod posina » čtv 17. bře 2011 13:05:43

No já jsem právě nic nepřebírala prostě to poslaly na adresu a byl u nich asi obchod uzavřenej.Navíc ani nemáme jméno na schránce . :twisted: To takhle přece nejde to si taky můžu někomu něco poslat do schránky rovnou se složenkou.

thanks
Pridat.eu
posina
Kadet
Kadet

Poděkoval: 12 krát
Má poděkování: 5 krát

Příspěvekod Finurka » čtv 17. bře 2011 13:14:18

K firmě, kterou uvádíte jsem zjistila následující : zřejmě se jedná o zahraniční firmu podnikající v ČR, která je organizační složkou, ale není zapsána v Obchodním rejstříku.
Oprávnění zahraniční osoby podnikat na území ČR vzniká ke dni zápisu této osoby, popř. organizační složky jejího podniku, v rozsahu předmětu podnikáni zapsaném do obchodního rejstříku (§21 odst. 4 ObchZ). Novela obchodního zákoníku stanoví v nově zařazeném § 21 odst. 5, že se § 21 odst. 4 ObchZ nevztahuje na fyzické osoby s bydlištěm v některém z členských států Evropské unie nebo v jiném státě tvořícím evropský hospodářský prostor, které podnikají na území ČR. Tato nová právní úprava reflektuje požadavek rovného postavení občanů členských států EU.
Dále jsem se dočetla, že se jedná o firmu, která zasílá vzorky žiletek bez úhrady, platíte pouze poštovné 79 Kč. A pak posílají další zásilky za úhradu zboží.
Jestli můžete, tak mi nascanujte vymáhací dopis, který jste dostala na
.
V každém případě by bylo vhodné kontaktovat i ČOI, jak píše Goflin, a podat podnět na prošetření oprávněnosti vynuceného prodeje. Ale pořád platí, nejste povinni balíček převzít a tím se zbavíte placení za zboží, které jste si neobjednali. Pokud budu vidět vymáhací dopis, pokusím se ještě najít další skulinky.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
posina (čtv 17. bře 2011 17:23:07)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod Petr77 » úte 12. dub 2011 10:04:54

Dobrý den,
mě holící strojek slíbili, žádný neposlali a teď po mě chtějí peníze i penále. Nechápu. Neobdržel jsem zboží. Mám to předat policii?
Petr
Pridat.eu
Petr77
Neregistrovaný uživatel

Příspěvekod Finurka » úte 12. dub 2011 12:26:37

Jakým způsobem jste zboží objednával ? Máte nějaký písemný dokument o placení a penále ? Pokud ano, zašlete mi jej na :

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod Evicka091 » pon 02. kvě 2011 18:06:12

Můžete mi někdo poradit? Od jisté firmy Courlux Internationál S.A mi přišel holící strojek vůbec nevím jak na mě přišly a u toho byla složenka na 399Kč samozřejmě jsem to nezaplatila proč taky když jsem si nikde nic neobědnala a teď mi přišel dopis od Intrum justita že jim byla daná plná moc v vymožení pohledávky a chtěj už 625kč. Tak mi někdo písněte co mám dělat přeci to nebudu platit když jsem si nic neobědnala. :twisted: :twisted:[/quote]

Dobrý den, mně tenkrát se stalo něco podobného s firmou COURLUX..akorát se to týkalo řetízku. Balíček je malý, tím pádem ho hodí rovnou do schránky a nemusí to posílat doporučeně, ale uvnitř je slloženka a tu ´musíte´ zaplatit, jinak na vás prijde nejaká exekuční Justitia.. Jenomže Courlux o vás ví jen vaší adresu (popřípadě telefon, jestli vám volali) a NIC vic. Prostě zkouší jen na lidi, kdo jim zaplatí a kdo ne a protože se lidi bojí, tak vydělavají ze strachu lidí, když Vám něco takového prijde, reknete si že je to dárek a nikomu proboha nic neplatte. Oni nemají ani overeni o tom, jestli to pošta dorucila!

Je to prostě podvod!! Logický příklad: Oni vám zavolají z firmy Courlux (jako mně) a nabídnou vám řetízek. Vy ukvapene reknete, že ano a oni vám ho pošlou. Ale adresu jsem jim hlásila do telefonu bez jakého koliv overeni. ted si vezmete, ze oni vám zavolají a vy nahlasite treba adresu a jmeno nekoho, koho treba ani neznáte nebo souseda...a ten clovek chudak nevi která bije a ted to takhle resi... proste žádná Justitia na vás nemůže... berte to jako dárek, i když bezvýznamne vymahaní je neprijemne. Další možnost je jim to poslat zpet a zavolat jim a opravdu ostre, ale ve vsi slusnosti jim říct, že si od nich nic neprejete a at s vami vse skonci atd..!!! :)

thanks
Pridat.eu
Evicka091
Kadet
Kadet

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 0 krát

Příspěvekod Finurka » pon 02. kvě 2011 23:57:29

Pokud obdržíte nechtěný a nežádaný dárek, vraťte jej na adresu odesílatele, nejlépe jako balíček pojištěný na částku, kterou jste měli zaplatit. Tím máte doklad, že jste dárek vrátili a pak nikdo po Vás nemůže požadovat placení. Pokud si jej necháte a nezaplatíte, tak je celkem logické, že peníze budou po Vás vymáhat.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
Haňule (úte 02. srp 2011 13:15:02)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení