Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

jak převzít dluh

Jak postupovat, čeho se vyvarovat?

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Pravidla fóra
- Všechny emaily i názvy firem a odkazy patří do značky CODE !
- Uvádějte přesně, o co se jedná. Nadpis "podvod" nikomu nic neřekne a dalším
uživatelům je k ničemu.
- Špatně zadané příspěvky bez výhrad smažeme, děkuji za respektování.
- JEDINÉ ODKAZY BEZ ZNAČKY "CODE" JSOU INTERNÍ ODKAZY NA TOTO FÓRUM
http://www.policiste.com, podvedl-vas-nekdo/ APOD.

jak převzít dluh

Příspěvekod JohnyS » sob 19. bře 2011 20:14:13

Zdravím. chtěl bych Vás požádat o radu.
20.6.2006 jsem uzavřel přes jednu známou (ona byla sponzor firmy) s firmou Starlife smlouvu na využívání jejich telekomunikačních služeb s tím, že mě daruje nový telefon, který je k paušálu. Šlo o nokii n70. ZAvázala se ústně že bude faktury platit. Přicházeli postupně faktury a já jí je dával, aby je uhradila. po čase přišla upůmínka. předal jsem ji a ona řekla že to vyřeší. pak přišli další dvě. Tvrdila to samý. Pak Starlife vypověděl smlouvu a dofakturoval paušál do 24 měsíců. Dluh byl v tu chvíli cca 80 tisíc. Známá mi na to odpověděla že na to nemaj právo a že to bude řešit přes právníka. V tu dobu jsem se rozváděla a měl jiné starosti. Až přišla exekuce na cca 200 tisíc a oprávněný nebyl již starlife ale SHS management. Známá mi tvrdí již od ledna 2010 že nic nemá a že mi to bude splácet po 500Kč měsíčně. Ale vzhledem k tomu že dluh se měsíčn navyšuje cca o 4-5000 Kč tak je 500Kč málo. K dnešnímu dni je dluh 300243Kč. Známá mi prosí abych ji neudával na policii , že bych ji zničil. Ale to že ona zničila a zadlužila mě to jí moc nevadí. Ale tvrdí, abych našel nějaký způsob, jak by tento dluh převzala ona. či-li bych nebyl dlužník já ale ona. Ale nevím jak to udělat. Poraďte mi . děkuji

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
JohnyS
Kadet
Kadet

Poděkoval: 1 krát
Má poděkování: 1 krát

Re: jak převzít dluh

Příspěvekod Finurka » ned 20. bře 2011 0:27:13

Jediné řešení je, že zajdete smlouvu postupujete jí i se závazkem, tzn. že dluh přebírá na sebe. Pokud firma na to přistoupí, což je dost pravděpodobné, tak smlouvu převede na ni. Takže vezměte OP a smlouvu a zajděte na firmu, u které je dluh. není to sice běžný postup, ale dle mých informací u jiných podobných firem se toto postoupení nebo převod smluv provádí a podmínka je převzetí závazku dluhu.
Zkuste to, za zeptání nic nedáte a máte možnost toto vyřešit. Pokud by Vaše známa na toto nepřistoupila, tak očekávejte, provedení exekuce a částka je dost vysoká. Vy již máte exekuční příkaz a jakým způsobem má být exekuce provedena ? Jednal jste s exekutorem? Neberte ohled, že je to známá a počítejte s tím, že to budete muset řešit právní cestou. To však není jednoduché, protože smlouva je psaná na Vás a o placení faktur jste se dohodli pouze ústně.Exekuční příkaz je zřejmě na Vás.V každém případě toto ale rychle řešte.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
JohnyS (ned 20. bře 2011 1:04:43)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Příspěvekod JohnyS » ned 20. bře 2011 1:04:14

No exekuční příkaz je na mě. Věřitel je sice v likvidaci ale prý stále fungující. Mám v pondělí volat přímo exekutorovi, který mi psal mailem, abych ho v této věci a s tímto problémem kontaktoval. Známá je ochotna na to přistoupit. Takže uvidím v pondělí. Moc děkuji za radu a za toto forum

thanks
Pridat.eu
JohnyS
Kadet
Kadet

Příspěvekod Finurka » ned 20. bře 2011 14:46:12

Príma, držím palce, jedině pomocí exekutora to lze řešit. a pamatujte : [i]bližší košile než kabát[/i], ale věřím, že dohoda mezi Vámi a Vaší známou dopadne dobře a zůstanete známými.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod JohnyS » stř 23. bře 2011 22:13:49

Takže jsem včera a dnes řešil a dopadl jsem na 2 věci a jsem bezradnej.
Včera jsem volal exekutorce a ta mi pak hodině volala nazpět, že se domluvili, že když sepíši u notáře s pí Tichou dohodu o postoupení závazku, tak ho vezmou a mě vymažou a místo mě bude celý dluh mít pí. Tichá. Tak jsem to zajistil, pí.Tíchí souhlasí, mám i peníze na notáře, ale notářka požaduje písemný souhlas věřitele. Mezi hovory s exekutorem jsem psal mail věřiteli a maní majitelka nesouhlasí ani s jednou variantou a psala at to začně platit pí. Tichá mým jménen. jenže ta bude platit jen 500Kč za měsíc. Tak jsem dnes volal exekutorce a ta mi řekla že to riziko je tu, že oni to přijmout mohou, ale pokud se věřitel ozve a dá námitku na změnu dlužníka, tak oni to budou muset respektovat a já zbytečně vyhodím 6500 kč za notáře. Tak nevím co mám dělat. HELP ME!! :(

thanks
Pridat.eu
JohnyS
Kadet
Kadet

Příspěvekod Finurka » čtv 24. bře 2011 12:42:27

Prověřila jsem si vazby firem, které uvádíte. Původní firma se rozdělila na dvě ( je to jeden ze způsobů zániku firmy, která je v pasívu). Není mi však známo na základě čeho byly pohledávky postoupeny firmě SHS management. Majitelkou této firmy je starší dáma - doktorka práv, takže je velmi zběhlá, to dokazuje i tím, že likviduje svoji společnost. Likvidace byla vyhlášena na základě usnesení valné hromady společnosti, t.j. jednatelkou společnosti a současně je nyní likvidátorkou, takže v režimu likvidace má právo vymáhat všechny dlužné částky, ať již z její činnosti či převzatých dluhů společnosti Sterlif. Předpokládám, že dluhy této společnosti jsou výrazně menší nebo snad žádné a likvidací společnosti se tak naskýtá získání finančních částek, zřejmě ne nezanedbatelných. Z toho zřejmě vychází odmítnutí převodu dluhu.
Uvedla důvod ? Hledám cestu, jak provést převod dluhu bez nutnosti jejího souhlasu. Určitá možnost se zde naskýtá, ale musím to pořádně prověřit. Vycházím z toho, že paní exekutorka je tomuto převodu přístupná, pokud to bude jasné, prokazatelné a dle právních předpisů. Mějte strpení, do pondělí Vám dám vědět.
A ještě otázky :
Je exekuce na 200 tisíc ?
Jaké jsou měsíční splátky?
Jaký je způsob provedení exekuce, t.j. co je uvedeno v exekučním příkazu ? Máte jej ? Pokud ano, prosím o jeho nascanování na e-mail :
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
. Hodně by mi to pomohlo. Úplně nejlepší by byl telefonický kontakt, napište mi na uvedený e-mail Váš telefon a já Vás budu kontaktovat.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod JohnyS » ned 27. bře 2011 12:29:34

Zdravím snažím se Vám poslat email ale bohužel mi to píše že je zpráva nedoručitelná. :(

thanks
Pridat.eu
JohnyS
Kadet
Kadet

Příspěvekod JohnyS » úte 05. dub 2011 20:19:31

Tak jsem vytočenej. Teď mi psala paní Tichá že mi nemůže dít to první pětikilo dle ústní domluvy. Tak co teď. Pomohlo by v celé věci, kdybych navštívil policii a podal trestní oznámení z podvodu? :evil:

thanks
Pridat.eu
JohnyS
Kadet
Kadet

Příspěvekod Finurka » úte 05. dub 2011 20:54:08

Nic jiného Vám nezbývá, jinak se té exekuce nezbavíte a dluh Vám tam narůstá. JEDINÁ CESTA JE URYCHLENĚ SEPSAT U NOTÁŘE DLUŽNÍ ÚPIS NA ČÁSTKU, K URČITÉMU DNI, VČETNĚ PENÁLE Z PRODLENÍ a potom podat žalobu pro nesplacení dluhu, s tím, aby soud rozhodl, že platba paní Tiché bude realizována na účet Vašeho věřitele dle exekučního příkazu.
Ohledně jednatelky firmy, která na Vás podala žalobu, jsem psala již dříve. Pokud nechce přistoupit na převod dluhu, dotazovala jsem se, proč to nechce učinit, tak je jediná možnost, aby Vy jste žaloval svoji známou. Lze to i urychlit podáním trestního stíhání pro podvodné= jednání, protože částka, kterou měl zaplatit je vysoká a dluh uznala a pod různými nekonečnými záminkami nesplácí na čem jste se původně dohodli. V dohodě o splácení je nutné uvést, že půjčka je účelová a výlučně bude sloužit ke splácení Vašeho dluhu, tedy na účet žalující společnosti. Přestaňte brát ohledy na druhé, už jsem Vám jednou psala, že bližší je košile než-li kabát, tím spíš, že Vaše známá potřebovala udělat kšeftík a obalamuntila Vás tím, nebop chcete-li podvedla, že za Vás bude splácet potřebné finanční úhrady.

ps : nevěřím tomu, že nemůže splácet 500 Kč měsíčně, promiňte mi moji upřímnost, ale ta vaše známá Vás vodí za nos.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • dluh kamoška