Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

podvodníci

Jak postupovat, čeho se vyvarovat?

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Pravidla fóra
- Všechny emaily i názvy firem a odkazy patří do značky CODE !
- Uvádějte přesně, o co se jedná. Nadpis "podvod" nikomu nic neřekne a dalším
uživatelům je k ničemu.
- Špatně zadané příspěvky bez výhrad smažeme, děkuji za respektování.
- JEDINÉ ODKAZY BEZ ZNAČKY "CODE" JSOU INTERNÍ ODKAZY NA TOTO FÓRUM
http://www.policiste.com, podvedl-vas-nekdo/ APOD.

podvodníci

Příspěvekod admin » sob 22. led 2011 13:54:59

Co je znakem podvodu?
Nová rubrika na fóru o zkušenostech s policií, přidejte se zde: zkusenosti-policie/

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
admin
Prezident Policisté.com :-)
Prezident Policisté.com :-)

Poděkoval: 29 krát
Má poděkování: 129 krát

Re: podvodníci

Příspěvekod Finurka » sob 22. led 2011 18:02:49

Nejdříve co je podvod ?

Podvod je čin, kterého se dopustí ten, kdo zneužije cizí nevědomosti k vlastnímu obohacení. Typicky jde o vylákání peněz pod nějakou záminkou (dodání věci, záloha na elektřinu, zprostředkování půjčky atd …) zamlčení podstatné skutečnosti, využije něčího omylu, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou. Následně podvodník zmizí a oběť o své peníze přijde. Za škodu nikoliv nepatrnou se považují částky 5000 a více.
Ve většině zemí je toto konání trestným činem.
V ČR tento trestný čin řeší § 209, zákona č. 40/2009, trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů takto:
„ (1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 a byl-li za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.
(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 větší škodu.
(4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,
b) spáchá-li takový čin jako osoba, která má zvlášť uloženou povinnost hájit zájmy poškozeného,
c) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek, nebo
d) způsobí-li takovým činem značnou škodu.
(5) Odnětím svobody na pět až deset let bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu, nebo
b) spáchá-li takový čin v úmyslu umožnit nebo usnadnit spáchání trestného činu vlastizrady (§ 309), teroristického útoku (§ 311) nebo teroru (§ 312).

Na podvod pamatuje i zákon o přestupcích a to :
§ 50 Přestupky proti majetku
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
a) úmyslně způsobí škodu na cizím majetku krádeží, zpronevěrou, podvodem nebo zničením či poškozením věci z takového majetku, nebo se o takové jednání pokusí.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Příspěvekod Finurka » sob 22. led 2011 18:06:22

Uvádíme některé typické druhy podvodů a těmi jsou :

[b]Trh práce a „školení“[/b]
Firmy si vybírají slabinu většiny lidí – pracovní trh. Zájemcům o práci ale nenabízí žádné nereálné podmínky, které by byly výstražným signálem (viz mnohé případy podomního prodeje a multilevel marketingu maskované jako „manažerské pozice a práce s lidmi“ apod.), ale stanovuje si podmínku absolvování školení před rozhodnutím o přijetí či nepřijetí nového zaměstnance. V tom by také nebyl větší problém, přestože je zvykem spíše vybrat pracovníka podle minulé kvalifikace a následně ho zaškolit. Na druhou stranu by šlo „předpracovní školení“ přirovnat k vícekolovému výběrovému řízení.
Co již může mnohé potenciální zaměstnance odradit (a částečně varovat) je poplatek za absolvování školení. Jeho výše však není nikterak závratná, do tisíce Kč, které mají být v případě přijetí vráceny formou mzdy. Budiž. Co je ale již skutečným podvodem, jsou faktury rozesílané po absolvování školení s tisícovými částkami za absolvování školení, za zkoušky odborné způsobilosti a odečtena částka dříve zaplacené zálohy.
V případě, že se dostanete do obdobné situace a bude po vás požadována platba, se kterou jste předem nesouhlasili, fakturu neproplácejte, ale obraťte se na policii, jako to učinil náš čtenář.

[b]„Podnikání“ obchodních řetězců[/b]
Podvodů či „podnikání na hraně zákona“ se ale nedopouštění jen malé firmy, jejichž majitelé chtějí dosáhnout rychlého, snadného a nezaslouženého zisku., tím je prodej levného zboží pod drahou značkou. Dále se podvodu mohou dopustit tzv. „ošetřením“ zboží s prošlou záruční lhůtou.

[b]Finanční poradenství „s garancí“[/b]
Ohánění se záštitou státní nebo renomované – nejčastěji finanční – instituce lze sice nepochybně označit za nekalé podnikání, ovšem pokud další praktiky společnosti jsou v souladu se zájmy klientů (např. ve výše uvedeném případě maximalizace státní podpory stavebního spoření), nejedná se o příliš nebezpečnou činnost. Tím nechci tyto nekalé praktiky v žádném případě hájit, ale dát je do kontrastu s mnohem nebezpečnějšími variantami „podnikání“.

[b]Pyramida[/b]
Chcete nový automobil za pouhé desetitíce? Nebo hypotéku s úrokovou sazbou 1 %? I tyto podmínky Vám mohou podvodné firmy nabídnout. Ovšem, vše má háček. Abyste získali např. automobil, musíte nejprve zaplatit onu desetitisícovou splátku, pak sehnat během měsíce další tři autachtivé osoby a během dalších dvou měsících další čtyři a za další dva další dva. Celkem 9 osob.
Nepřipomíná vám to něco? Ano! Pyramida. Každý vámi sehnaný člověk musí splnit stejné podmínky jako vy. Po sedmi kolech bude v „projektu“ zapojeno téměř pět milionů osob. Teoretické osmé kolo již předpokládá bouřlivou populační explosi – přes 43 milionů zapojených lidí…Tak trošku nesmysl, že ?

[b]Naše firma – Váš správce dluhů[/b]
Také dobrý druh podvodu. Firma Vás osloví, že za Vás oddluží. Většinou se prezentují jako firmy s bohatou a dlouholetou zkušeností s dobrým finančním zázemím. V důsledku to vede k tomu, že se dostanete ještě do větších potíží. praxe je zpravidla ta, že takováto firma za Vás nic nezaplatí, ale provádí jednání se všemi Vašimi věřiteli, které k ničemu nevede.

[b]Na závěr rada obecně, jak se nenechat napálit ?[/b]
Buďte vždy ve střehu, pokud má firma bombastický anglický název a o sobě podává informace, že je renomovaná, má dlouholeté zkušenosti, velmi odborný kolektiv a působnost po celé ČR. Jejich webové stránky jsou velmi poutavě zpracovány.
Toto lze jako první informaci o skutečnosti ověřit v Obchodním rejstříku. Tam v mnoha případech pak můžete zjistit, že byla zapsána v posledních dvou letech, základní vklad je 200 tisíc Kč a statutárními osobami jsou osoby i třeba mírně přes dvacet let.

[b]Než něco podepíšete, dohodněte se na času na rozmyšlenou a v žádném případě NEPLAŤTE nic předem. Rovněž si dávejte pozor na tzv. balíčky při sjednávání půjček. Kdy podmínkou pro obstarání půjčky je podpis smlouvy o různých jiných bankovních nebo pojišťovnických produktech s ustanovením vysokých sankcí při jejich nesplácení. A čtěte pozorně rozhodčí doložky.
[/b]

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
Josef1952 (pát 08. črc 2011 10:51:48)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod Unabella » pon 07. úno 2011 22:01:17

Dobrý den,

i já jsem se stala obětí podvodu a to od společnosti I.C.D.M. Potřebovala jsem vyřešit svou situaci a jedna známá mi doporučila tuto firmu u níž právě dělala finanční poradkyni.
Věřila jsem ji tak jsem do toho šla, nechala mi podespat smlouvu a ujistila mne, že je vše v pořádku a peníze dostávají každý kdo si o ně zažádá.
Veškeré doklady, které požadovali jsem odeslala. Nicméně nikdo se mi již neozval. Já jsem se jich neustále dotazovala e-mailem i telefonicky jak je má půjčka daleko, ale žádnou odpověď jsem nedostala. Po té co skončila 3měsíční lhůta jsem však obdržela předžalobní upomínku od jejich advokáta, který tvrdí, že jsem nedodržela jejich smlouvu a nekomunikovala!!
A požadují pokutu ve výši 10000 Kč a právní zastoupení ve výši 4000 Kč.

Veškeré dokumenty o komunikaci mám a budu se bránit. Dle mého se jedná o podvod.
Máte-li někdo z Vás kdo na toto fórum chodí a má stejné zkušenosti s touto společností, ozvěte se mi k případnému hromadnému trestnímu oznámení.
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.

thanks
Pridat.eu
Unabella
Zpravodaj
Zpravodaj

Poděkoval: 12 krát
Má poděkování: 19 krát

Příspěvekod Finurka » úte 08. úno 2011 15:15:32

Čtěte e-mail(
) a prosím o odpověď na mé dotazy. Finurka

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod mirka » stř 02. bře 2011 16:25:36

euro future.Baldrine invest.s.r.o.Poslala jsem jim vypsanou smlouvu, i s příkazek k inkasu.že my poslkytnou peníze.nic se nestalo. jen po 3 měsících chtějí po mě 14400,- nevím za co .když mají napsané že žádné peníze nebudou chtít. až se připíší na učet.nevím co dál děkuji

thanks
Pridat.eu
mirka
Kadet
Kadet

Poděkoval: 23 krát
Má poděkování: 0 krát

Příspěvekod Finurka » stř 02. bře 2011 17:57:59

Zajděte na Obvodní oddělení Policie ČR dle Vašeho bydliště a podejte podnět na podvodné jednání ve věci poskytnutí půjčky. Vezměte s sebou veškeré dokumenty, které v souvislosti s půjčkou máte. Nejste první, kdo takto byl touto firmou podveden. Nic neplaťte a urychleně zrušte příkaz k inkasu.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
mirka (stř 02. bře 2011 18:59:48)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod zoufalá » pát 25. bře 2011 7:49:32

[quote="mirka"]euro future.Baldrine invest.s.r.o.Poslala jsem jim vypsanou smlouvu, i s příkazek k inkasu.že my poslkytnou peníze.nic se nestalo. jen po 3 měsících chtějí po mě 14400,- nevím za co .když mají napsané že žádné peníze nebudou chtít. až se připíší na učet.nevím co dál děkuji[/quote]
Dobrý den, také mám špatné skušenosti s těmito podvodníky. Už nevím, co dělat. Přidala jsem se k hromadnému trestnému oznámení, byla u výslechu. Přišlo mi, že na mě pošlou exekutora a teď výhružná zpráva, že přijdou vymahači? CO mám dělat? Nejraději bych zaplatila aby byl pokoj, ale kde mám vzít 4800?
Pridat.eu
zoufalá
Neregistrovaný uživatel

Příspěvekod Finurka » pát 25. bře 2011 12:32:51

Pokud jste již podala podnět na trestní stíhání, je s Vámi již učiněný protokol. Korespondenci, kterou jste obdržela opět předejte Polici, kde již jste byla. Z exekuce v tomto případě nemějte strach. K exekuci je cesta dlouhá a musí být dle Exekučního řádu provedena oprávněným exekutorem. Než nařídí příslušný soud exekuci, předchází tomu několik kroků, z nichž posledním je Platební příkaz, který lze u soudu rozporovat. Pokud by se pokoušeli toto řešit rozhodčím řízením, i toto lze řešit následně soudním řízením. Chcete-li odpovězte mi na email :
od koho jste zmíněné dopisy dostala, nejlépe pak by bylo, kdyby jste je mohla nascanovat a poslat mi je.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka dostal děkování - 2
Josef1952 (pát 08. črc 2011 10:54:54), mirka (pát 25. bře 2011 15:59:43)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod zoufala » čtv 31. bře 2011 16:10:16

[quote="Finurka"]Pokud jste již podala podnět na trestní stíhání, je s Vámi již učiněný protokol. Korespondenci, kterou jste obdržela opět předejte Polici, kde již jste byla. Z exekuce v tomto případě nemějte strach. K exekuci je cesta dlouhá a musí být dle Exekučního řádu provedena oprávněným exekutorem. Než nařídí příslušný soud exekuci, předchází tomu několik kroků, z nichž posledním je Platební příkaz, který lze u soudu rozporovat. Pokud by se pokoušeli toto řešit rozhodčím řízením, i toto lze řešit následně soudním řízením. Chcete-li odpovězte mi na email :
od koho jste zmíněné dopisy dostala, nejlépe pak by bylo, kdyby jste je mohla nascanovat a poslat mi je.[/quote]
Dobrý den všechny dokumenty si policista ofotil ve Znojmě, ale jestli chcete, mohu Vám je poslat. Volala jsem i do Hradce policistovi, který to vyšetřuje, také mě uklidnil, že vymahači nemohou přijít, že se vše vyšetřuje. Každý den se snaží z účtu strhnout peníze i když je inkasní příkaz zrušen od ledna, dá se s tím něco dělat? Děkuji
Pridat.eu
zoufala
Neregistrovaný uživatel

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Podvodníci
    1, 2od ptakjojak » stř 04. kvě 2011 19:37:02
    14 Odpovědi
    13724 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Unabella Zobrazit poslední příspěvek