Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

podvodný nákup na aukčním portálu

Diskuze o veškerých právních problémech. Poradenství s problémy v této oblasti.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

podvodný nákup na aukčním portálu

Příspěvekod hanz12 » stř 05. led 2011 19:55:55

Dobrý den
Je to již nějaký měsíc, kdy jsem na aukčním portálu
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
koupil zboží. Zaplatil jsem převodem na účet, ale po 3 měsících zboží stále nedorazilo. Prodávající se mnou nekomunikuje, tudíž jsem nucen řešit celou záležitost přes Policii ČR.
Chtěl bych se zeptat, jak konkrétně bych měl postupovat? Hodnota zboží je cca 1200Kč, takže to neodpovídá limitu pro trestný čin. Dostal jsem radu podat trestní oznámení pro podvod a nedovolené obohacování, které by údajně nemělo mít žádný limit, proto bych rád věděl jaké mám možnosti?
Dále bych se chtěl zeptat co si pro Policii připravit? Jméno ani adresa, kterou prodávající uvádí na
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
nemusí být pravá, ale bankovní účet by měl dotyčného identifikovat.
Mým posledním dotazem je, jaký je obvyklý průběh řešení těchto případů?
Děkuji

[color=#FF0000]Edit/linky JerryCZ, odkazy na jiné weby prosím vždy do CODE, děkuji.[/color]

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
hanz12
Neregistrovaný uživatel

Re: podvodný nákup na aukčním portálu

Příspěvekod Finurka » stř 05. led 2011 20:57:46

Nevím, kdo Vám poradil trestný čin podvodu, Vy jste nebyl uveden v omyl ale prodejce nesplnil závazek vůči Vám a to je, že nedodal zaplacené zboží proti provedené platbě na účet. Tady je vhodnější uplatnit ustanovení dle § 222 poškození spotřebitele odst.1 písm f), t.j. předstírání závazku.
Trestným činem by to však bylo při prokázání tohoto skutku u více osob a opakovaně ze strany prodejce, v závislosti na výši takto získané celkové částky, musela by být kvalifikována jako značné obohacení.
Ve Vašem případě, pokud jste sám, by po sepsání protokolu na polici ČR, byl případ řešen jako občanskoprávní spor. TJ. Případ by byl přešetřen přestupkovým odborem obecního úřadu obce s rozšířenou působností dle Vašeho bydliště na základě protokolu sepsaného na útvaru policie ČR. Tento protokol tomuto odboru útvar policie ČR postupuje.

Rada na závěr : při nákupu přes internet, trvejte na dodání zboží dobírkou, kdy uhradíte cenu zboží + poplatek za dodání (poštovné nebo úhrada za dovoz přímo do bytu zasílatelskou službou a pod.) při převzetí zboží. Nikdy nic neplaťte předem. Zpravidla prodejce, který požaduje platbu předem je víceméně podezřelý.

Pokud půjdete na policii ČR, vezměte sebou doklad o zaplacení, tj. složenka, výpis z Vašeho účtu, kde je jednoznačně identifikovatelná úhrada. Velkou úspěšnost v tom nevidím. Ale zkuste to, ale co nejdříve, protože lhůta na uplatnění je 1 rok od zaplacení.

Je to orientační, více Vám řeknou na útvaru policie ČR

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek