Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

provize realitní kanceláři

Diskuze o veškerých právních problémech. Poradenství s problémy v této oblasti.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

provize realitní kanceláři

Příspěvekod myname » úte 02. lis 2010 9:20:50

Ahoj, letos v září jsme si s mým současným spolubydlícím našli na internetu podnájem bytu v Praze. U inzerátu byl dodatek, že provizi RK hradí nájemník a to ve výši jednoho nájemného což činilo 10 500 Kč. Sešli jsem se tak v řešeném bytě s realitním makléřem a vlastníky bytu. S vlastníky podepsali korektní nájemní smlouvu a s makléřem jsem byli dohodnuti na kompromisu, který nám sám nabídnul. Asice, že nám dá slevu a zaplatíme 8000 Kč a to ve dvou platbách po 4000 Kč. Při podpisu nájemní smlouvy s vlastníky jsme poté jemu osobně dali 4000 Kč do vlastních rukou. On nám vypsal paragon o zaplacení 4000 Kč a to je vlastně naprosto vše co máme. Nyní se po nějaké době rozpoměl a poslal nám číslo účtu a chtěl by poslat další 4000 Kč. Mám pro něho připravený tento text, který bych mu rád poslal mailem, ale nejprve bych se chtěl tímto prostřednictvím ujistit, že se nemýlím :

[i]Dobrý den vážený pane N.,

Píši Vám na základě Vaší komunikace prostřednictvím mého spolubydlícího V. N. ohledně „doplatku provize realitní kanceláři“.
Souhrnem lze říci, že podnájem bytu jsme našli na internetovém serveru a neobrátili se na služby žádné realitní kanceláře. Nicméně u vystaveného inzerátu byl dodatek, že provizi realitní kanceláři zde platí nájemce. Slovně jsme se dohodli na úhradě provize celkově 8000 Kč ve dvouch platbách. První platba 4000 Kč proběhla osobně do Vašich rukou v den uzavření nájemní smlouvy s vlastníkem bytu. Druhá platba měla proběhnout převodem následující měsíc potom co jste měl poslat číslo účtu a to vše na základě jakési slovní dohody.
Jediné co existuje ohledně této záležitosti je jakýsi paragon o zaplacení oněch 4000 Kč. Bohužel nemáme žádný jiný dokument, podmínky, smlouvu, podpis či cokoliv jiného, co by dokládalo nějaký platný smluvní vztah stvrzený podpisem.
Tím samozřejmě nechci říci, že by tyto 4000 Kč jednoduše „šli“ Vám do kapsy a další 4000 Kč tzv. zkoušíte, bez toho aniž by tyto transakce probíhali přes realitní kancelář a Vy jako realitní makléř obdržel pouze svou provizi řádově v zlomku celkové provize. Tímto pouze konstatuji, že v tuto chvíli jednoduše nemáme jediný racionální důvod proč posílat někomu peníze na účet. Bohužel ani mě nikdo nepošle peníze na základě žádosti a předloženého čísla účtu. Stejně tak jako já musím dodržovat všeobecně daná pravidla a džet se formálně všech smluv, pravidel a zákonů naší společnosti tak i považuji za nutné se tohoto držet v opačném případě.
V případě, že s čímkoliv viz. výše nesouhlasíte nebo máte jakékoliv připomínky, rádi to s Vámi budeme řešit přímo přes příslušnou pobočku realitní kancelář potažmo s vedením pobočky.

Jsem s pozdravem,
M. K., DiS. [/i]

Zdá se mi to jako jednoznačná záležitost, ale byl bych rád kdyby jste mi potvrdili, že se nemýlím. Za každou reakci předem děkuji.

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
myname
Kadet
Kadet

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 0 krát

Re: provize realitní kanceláři

Příspěvekod rikamrikam » úte 02. lis 2010 12:41:57

[quote="myname"]Ahoj, letos v září jsme si s mým současným spolubydlícím našli na internetu podnájem bytu v Praze. U inzerátu byl dodatek, že provizi RK hradí [color=#FF0000]nájemník [/color]a to ve výši jednoho nájemného což činilo 10 500 Kč. Sešli jsem se tak v řešeném bytě s realitním makléřem a vlastníky bytu. S vlastníky podepsali korektní nájemní smlouvu a s makléřem jsem byli dohodnuti na kompromisu, který nám sám nabídnul. Asice, že nám dá slevu a zaplatíme 8000 Kč a to ve dvou platbách po 4000 Kč. Při podpisu nájemní smlouvy s vlastníky jsme poté jemu osobně dali 4000 Kč do vlastních rukou. On nám vypsal paragon o zaplacení 4000 Kč a to je vlastně naprosto vše co máme. Nyní se po nějaké době rozpoměl a poslal nám číslo účtu a chtěl by poslat další 4000 Kč. Mám pro něho připravený tento text, který bych mu rád poslal mailem, ale nejprve bych se chtěl tímto prostřednictvím ujistit, že se nemýlím :

[i]Dobrý den vážený pane N.,

Píši Vám na základě Vaší komunikace prostřednictvím mého spolubydlícího V. N. ohledně „doplatku provize realitní kanceláři“.
Souhrnem lze říci, že podnájem bytu jsme našli na internetovém serveru a neobrátili se na služby žádné realitní kanceláře. Nicméně u vystaveného inzerátu byl dodatek, že provizi realitní kanceláři zde platí [color=#FF0000]nájemce[/color]. Slovně jsme se dohodli na úhradě provize celkově 8000 Kč ve dvouch platbách. První platba 4000 Kč proběhla osobně do Vašich rukou v den uzavření nájemní smlouvy s vlastníkem bytu. Druhá platba měla proběhnout převodem následující měsíc potom co jste měl poslat číslo účtu a to vše na základě jakési slovní dohody.
Jediné co existuje ohledně této záležitosti je jakýsi paragon o zaplacení oněch 4000 Kč. Bohužel nemáme žádný jiný dokument, podmínky, smlouvu, podpis či cokoliv jiného, co by dokládalo nějaký platný smluvní vztah stvrzený podpisem.
Tím samozřejmě nechci říci, že by tyto 4000 Kč jednoduše „šli“ Vám do kapsy a další 4000 Kč tzv. zkoušíte, bez toho aniž by tyto transakce probíhali přes realitní kancelář a Vy jako realitní makléř obdržel pouze svou provizi řádově v zlomku celkové provize. Tímto pouze konstatuji, že v tuto chvíli jednoduše nemáme jediný racionální důvod proč posílat někomu peníze na účet. Bohužel ani mě nikdo nepošle peníze na základě žádosti a předloženého čísla účtu. Stejně tak jako já musím dodržovat všeobecně daná pravidla a džet se formálně všech smluv, pravidel a zákonů naší společnosti tak i považuji za nutné se tohoto držet v opačném případě.
V případě, že s čímkoliv viz. výše nesouhlasíte nebo máte jakékoliv připomínky, rádi to s Vámi budeme řešit přímo přes příslušnou pobočku realitní kancelář potažmo s vedením pobočky.

Jsem s pozdravem,
M. K., DiS. [/i]

Zdá se mi to jako jednoznačná záležitost, ale byl bych rád kdyby jste mi potvrdili, že se nemýlím. Za každou reakci předem děkuji.[/quote]

Dobrý den, v prvním odstavci píšete, že provizi hradí nájemník, což jste Vy, proto tomu moc nerozumím...

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

Má poděkování: 24 krát

Re: provize realitní kanceláři

Příspěvekod myname » stř 03. lis 2010 15:20:53

Ano, ale o to přeci nejde. Jde o to, co jsem popsal v dopise. Neexistuje nic co by nás vázalo posílat někomu peníze na účet. To, že provizi platí nájemník bylo pouze napsáno u inzerátu, ale dále mezi námi a realitním makléřem neexituje žádný smluvní vztah. A platit něco na základě nejaké slovní dohody ? Tak to přeci nefunguje.

thanks
Pridat.eu
myname
Kadet
Kadet

Má poděkování: 0 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na Právní poradenství