Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Finanční vyrovnání za družstevní byt

Diskuze o veškerých právních problémech. Poradenství s problémy v této oblasti.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Finanční vyrovnání za družstevní byt

Příspěvekod Danuše Foltysová » stř 19. čer 2013 16:41:50

V roce 1997 se býv. manžel odstěhoval ze společné domácnosti a to z důvodu, že jeho vlasní dům po povodních byl zasaženy a tedy, aby dostal peníze od státu na toto (ovšem u soudu celou skutečnost popřel). V té době jsme byli ústně dohodnuti, protože si býv. manžel vzal veškeré naše společné úspory na opravu poškozeného domu, že přenechá byt mi, ale písemně cokoliv odmítal. V roce 2002 nás soud rozvedl. Loni podal býv. manžel žalobu ohledně vyrovnání za byt a požaduje 400 tisíc Kč jako tržní hodnotu (ovšem jsem si zjistila, že družstevní byt Vítkovice, že tržní hodnota bytů 2+1 je 500 tisíc Kč), to je po 14 létech od odchodu z bytu a 10 létech po rozvodu. Doufala jsem, že soud vezme v ohled, že můj plat nedosahuje ani poloviny průměrného platu, navíc jsem samoživitelka a syn studuje třetím rokem střední školu. Podala jsem k soudu čísla našich společných kont, které ještě v roce 2002 mohla být dohledána, ale k tomu měl býv. manžel veškeré papíry a je pochopitelné, že tuto skutečnost také popřel. Navíc mu nahrálo i to, že uplynulo jíž víc jak deset let a soud by již ohledně těchto kont nic nedohledal. Soud sice rozhodl, že byt připadne mně, ale musím zaplatit polovinu tržní hodnoty tohoto bytu, když se mi opravdu nelíbí, že si bývalý manžel opravdu vzal větší polovinu než co do bytu investoval. Proto jsem se chtěla dotázat, je pochopitelné, že si musím zjistit na SBD Vítkovice, kolik má byt hodnotu, ale pro mne je teď jak zaplatit tuto tržní hodnotu, když nevím jeslti budu dál zaměstnána, protože mám smlouvu na dobu určitou. Na stěhování a najít si další byt opravdu nemám žádné finance. Děkuji za odpověď.

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
Danuše Foltysová
Neregistrovaný uživatel

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na Právní poradenství