od jerryeng » pon 31. kvě 2010 9:41:02
Jednou, asi před 4 lety, jsem se rozhodla skoncovat s nakupováním levné obuvi na tržišti u našich asijských spoluobčanů.
Potřebovala jsem si koupit botasky a tak jsem zašla do sportu. Vyzkoušela asi 3 boty, než se konečně pro jedny rozhodla.
Ochotná prodavačka mi je zabalila, informovala mě o době možné boty reklamovat.
Byla jsem spokojená, jak levně jsme nakoupila. Botasky za 800Kč se mi zdály celkem fajn.
Ovšem jaká mýlka.
Po měsíci nošení mi praskla podrážka a propadla se u jedné boty pata. Když jsem byla požádat o reklamaci, velice jsem se divila. Pan vedoucí mi řekl, kdovíjak jsem v těch botách chodila, že to nejsou boty na každodenní nošení a že za propadlou patu si mohu způsobem užívání. Za prasklou podrážku mi doslova vynadal, že jsme si to snad udělala sama.
Odešla jsme naštvaně domu a hned volala na ČOI, kde mi velice milý pán řekl, že oni s tím nemohou nic dělat a že se s prodejnou mohu soudit, ale že taky mohu prosoudit více než boty stály.
A tak botky (a s nimi 800Kč) putovaly do popelnice.
Od té doby jsem se vrátila opět k nakupování na tržišti.
Ovšem děti začaly růst a tak jsem letos v květnu sháněla pro svou dceru (10let) sandály. Líbily se nám jedny u Bati a tak si po chvilce zkoušení dcera odnášela za své našetřené penízky své botky.
Po měsíci nošení praskl okraj jedné botky a obě se navíc rozlepily ve špičce. Při reklamaci opět znovu ochotní, jen mě překvapilo, že na reklamaci je 1 měsíc. Po třech týdnech jsem byla pro boty, byly opravené, až na stélku. Paní prodavačka mi řekla, že mohu pak znovu reklamovat. A do záručního listu mi napsala, že u nich boty byly pouhý týden na opravě!
Za týden se botky k mému překvapení znova rozlepily. Byli jsme ale na chalupě a botky reklamovaly až na konci srpna. Opět jsem si měla přijít až po měsíci. Na mé slova, že dcera z téměř tří měsíců měla boty na nohou jen minimálně, paní nereagovala. Taky jsem hubovala, že v říjnu až bude zima, bude dcera těžko sandály nosit.
Mé překvapení, když jsem si byla pro vyreklamovanou obuv, nebralo konce. Myslela jsem, že tam snad vezmu nějaké jiné boty a odnesu si je domu.
Reklamace byla zamítnuta.
Odůvodnění: Obuv je nošením zcela opotřebena a v současné době je uživateli malá, o čemž svědčí rozlepení ve špici a prasklá stélka.
Paní mi ještě řekla, že se obuv nemá nosit v dešti.
Takže příště, až bude pršet, honem sundat botky a jít bosky. A zřejmě nosit s sebou náhradní obuv do deště a třeba i do lesa.
Pak nakupujte u Bati a nebo v kterékoliv jiné obuvi.
Dnes už zase nakupuji opět na tržišti. Jen mě strašně mrzí, že dcerka svých ušetřených 400Kč, zřejmě nikdy neuvidí......
! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !
|
| |
|