Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Jízda nejen po chodníku a zkušenosti s policií čr !

Diskuze o veškerých právních problémech. Poradenství s problémy v této oblasti.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Jízda nejen po chodníku a zkušenosti s policií čr !

Příspěvekod rikamrikam » stř 25. srp 2010 9:49:52

Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s policií, pokud vás nachytají, jak jedete po chodníku a staví vás.
Nepamatuji sice, kdy se mi to přihodilo naposled (pamatuju pouze jeden případ z dob svého raného dětství), ale jsem zvědavý na zkušenosti ostatních.
Ujíždíte policii v případě, že se vás snaží zastavit?
Pokud mám mluvit pravdu, asi bych v případě náznaku, že mě policie chce vyčinit za jízdu po chodníku, šlápnul do pedálů. Jak jste na tom vy?
Naposledy upravil rikamrikam dne stř 25. srp 2010 9:54:08, celkově upraveno 1

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 24 krát

Re: Jízda nejen po chodníku a zkušenosti s policií řr

Příspěvekod rikamrikam » stř 25. srp 2010 9:53:18

Mně se teda ještě nestalo, že by mě policie chtěla za jízdu po chodníku domlouvat. Když už je vidím, tak zpomalím a jedu víc ohleduplně, případně stačím z kola slézt, než se hlídka přiblíží. Pravda, po chodnících už nejezdím tolik jako dřív... tam, kde to neznám, ale raději ano.
Po chodníku jedu jen tehdy, když v úseku není cyklostezka a je to pro mě bezpečnější než po silnici. A to jedině pomalu s ohledem na chodce!
Nedávno mě buzeroval jeden městskej zamindrákovanej policajt za jízdu po chodníku kde nešli skoro žádní chodci. Oháněl se jedním naučeným paragrafem zákona a ihned jsem poznal, že to je primitiv který se jen předvádí. Koukal totiž kolem sebe jestli ho slyší kolemjdoucí jak je důležitej. Radši jsem mu neodporoval když ten blb vyhrožoval s pokutou. Dal jsem mu jako za pravdu že mě poučil a on byl spokojenej a vůbec si neuvědomil, že je kašpar. Se státní policií jsem nikdy problém neměl.Po chodníku jedu jen tehdy, když v úseku není cyklostezka a je to pro mě bezpečnější než po silnici. A to jedině pomalu s ohledem na chodce!

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

Příspěvekod rikamrikam » stř 25. srp 2010 9:53:37

Dle Tvé definice bys jel po dálnici, kdyby vedlejší cesta byla rozbitá? Parafrázuji Tě: "Po dálnici jedu jen tehdy, když v úseku není cyklostezka a je to pro mě bezpečnější než po silnici.". To chci vidět, "hrdino".
Kašpar a blb (abych použil Tvá slova) jsi akorát Ty.
To je dobré, jak jsi " ihned poznal, že to je primitiv který se jen předvádí. Koukal totiž kolem sebe jestli ho slyší kolemjdoucí " On má v pracovní náplni koukat, kde se co děje.
Ještě mi vysvětli, jak se dává " jako za pravdu". :o)
Opět Tě budu parafrázovat. Kdyžs svůj post napsal, byl jsi spokojenej a vůbec sis neuvědomil, že jsi kašpar. J.

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

Příspěvekod rikamrikam » stř 25. srp 2010 9:53:54

A jsme u toho: Jsi 1 z chodníkových bezohledných cyklistů, který dodržuje zákon a bezpečmost výhradně pod hrozbou postihu!
Takoví jsou důvodem pro zákaz jízdy cyklistů po chodnku. Ty budeš nebezpečný i v autě i jako chodec .. J.

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

Re: Jízda nejen po chodníku a zkušenosti s policií čr !

Příspěvekod rikamrikam » stř 25. srp 2010 9:55:19

Na chodniku jedu jen na kolobezce. Na kolobezce nevyvinu dostatecnou rychlost pro plechovkovy provoz, ani nemam kam dat svetlo v patricne vysi. Nemohu za jizdy bezpecne ukazat zmenu smeru a priton pribrzdit.
Kolo na chodnik proste nepatri. Nema vyse popsane nevyhody, tedy ani zadnou omluvu. ;-)

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

Příspěvekod rikamrikam » stř 25. srp 2010 9:55:58

Nejak mi to uteklo predcasne. Chtel jsem tam jeste vrazit veticku ve smyslu, ze kdyz uz porusuji nejaka pravidla (byt v dane situaci nesmyslna [kolobezka]), musim byt dvojnasob ohleduplny k ostatnim.
Kolo na chodnik nepatri a neni duvod (vymluva) tam jet, tedy bych mel byt ohleduplny k ostatnim minimalne trojnasobne. ;-)

Ujíždět je šílená blbost. Hlavně proto, že tím děláš cyklistům velmi špatnou pověst (u těch policajtů, kolemjdoucích), zvyšuješ averzi mezi policajty a cyklisty... prostě ta nejhorší možná varianta.

Policie ohleduplnou jízdu po chodníku v Praze toleruje, případně řeší domluvou, co jsem zažil/slyšel. Pokud se s tebou již policajt dá do řeči, je dobré si vyslechnout, proč se mu tvé chování nelíbí (i policajt může mít výjimečně pravdu), případně pokusit se mu vysvětlit co tě k tomu vedlo, promluvit si s ním o tom. Ne se hádat, to vůbec k ničemu není a nevede. Docela účinné může být přenést svůj problém na něj a spíš se vyptávat jeho, jak bys takovou situaci do budoucna mohl jinak řešit. Třeba sám brzy přijde na to, že to třeba jinak nejde...

Já myslím, že vůbec žádný problém neexistuje. (Ale brzy bude, pokud budou lidi v takových situacích na kole ujíždět.)

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

Příspěvekod rikamrikam » stř 25. srp 2010 9:56:20

Já mám mírně opačnou zkušenost: Ze silnice mne zaháněli na chodník. A dost důrazně. Je na něm krásně červeně vymalovaná cyklostezka, jenomže se šipkmi, takže to je úzká CYKLOJEDNOSMĚRKA - to už např. řidič taxíku nevnímnul.
Zastavili mne jen jednou městští, u autobusové zastávky, kde potom chodník přechází v cyklostezku. Takže jsem dostala k zapamatování: Přes autobusovou zastávku VŽDY veď kolo - a jela jsem dál.
Jinak po chodníku se nesmí, takže nikdy bez peněz, aby bylo na pokutu.
Na prázdném chodníku mne policisté "přehlídli" ale už několikrát. Také jsem vjížděla protisměrně do jednosměrky, ale zrovna proti jelo auto, tak jsem to vzala až doprava na chvíli na chodník: Dvakrátpřestupek, aneb prasečí jízda. Jenomže: proč už tam není značka "pro cyklisty oba směry"?
Áha, takže jezdíte Pelléova - Juarézova - Ve Struhách, vida, to vypadá na dobrý fígl :-)
Bohužel, Praha 6 si taky myslí, že cyklista patří akorát tak do Šárky. Zkuste napsat podnět na zobousměrnění, zdůvodněte trasou, kterou jezdíte (včetně napojení), dostačující šířkou ulice a proč je to bezpečnější, než kolem nádraží. Podnět je třeba adresovat na odbor dopravy Prahy 6, žádat podatelnu o přidělení jednacího čísla a vyrozumění, jak byl podnět vyřízen (to aby vás neignorovali). Dohromady je to pěkná otrava a v nejlepším vám asi napíšou, že to vzali na vědomí, ale že to nejde zobousměrnit z důvodu XY.
ALE připomenout jim existenci cyklistů v MČ není nikdy od věci :-)
Bohužel to není celoměstská trasa, ale můžete to zkusit i na cyklo@praha-mesto.cz, spadne to k lidem, co dělají celoměstský systém a pokud se jim to zalíbí, budou na to tlačit shora.

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

Příspěvekod rikamrikam » stř 25. srp 2010 9:56:45

Z Vašich předchozích reakcí je patrné, že v Praze se jízda na kole po chodníku policií vesměs toleruje. Já mám otřesnou zkušenost s městskou policií v Litomyšli. Tam, jakmile se cyklista jen mihne přes chodník, hned má za zadkem policajta, kterej si ho podá div ne jako zločince. A to také v místech, kde by se přímo nabízelo oddělit např. pruhem cyklisty od chodců. V Litomyšli jsou paradoxně také místa, kam mohou automobily, ale kola ne, a tam právě hlídkují často "strašáci" zákona a buzerují slušné a bezúhonné cyklisty, zatímco k daleko větším prohřeškům jsou velice liknaví. Zkrátka mám pocit, že v Litomyšli si městská policie dala za úkol vymýtit cyklisty z města. Ještě štěstí, že nyní bydlíme v České Třebové, kde je nesrovnatelně lepší tolerance vůči cyklistům. Bydlíme zde už více než 4 roky a nestalo se mi ani jednou, že by mě policajti napomínali za jízdu po chodníku nebo v jednosměrce v protisměru. Je to asi i tím, že v České Třebové se pohybuje cyklistů velké množství a že i mezi policisty jsou vyznavači jízdních kol.

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • zkušenosti