[quote="Finurka"]Já bych tak k tomu dodala :
Platí, že :
1. policajt má vždycky pravdu
2. Nemá-li pravdu platí bod 1.
Oceňuji asertivní chování natáčejícího
Mám osvědčené metody, jak jednat s policisty a snížit pokuty na minimum. mluví teď ze mne řidička ( najeto asi půl. mil. km celou republikou křížem krážem, D1 je mé hobby, bohužel ne bez nehod - ty mám 2). Pro názornost uvádím tři příklady.
a) porušení zákazu vjezdu, resp. jízda v jednosměrce v protisměru
při zastavení policistou při tomto přestupku mám osvědčený následující postup : rychle vyskočit z auta, lomit rukama nad hlavou, a uvítat policistu slovy, Vás ráda vidím, jsem zabloudila, hledám ..... (vymyslet si úplné pitomé místo), že mi prosím poradíte, jak se tam dostanu.
b) nerozsvícená světla
po zastavení policistou, kdy Vám sdělí, že nesvítíte, odpověď : děkuji Vám za upozornění, no jo vidíte (kouknout na panel), máte pravdu,nějak víc jsem se soustředila na provoz a toto mi uniklo, zapomněla jsem rozsvítit, hned to napravím
c) překročená rychlost na dálnici
při zastavení policistou : na otázku : tak kolipak jste jela paní řidičko, rychlá a jasná odpověď musí být xx km ( u mne to bylo 150),
na to mi policista odpověděl, hm.. ano naměřili jsme Vám 149, moje odpověď, to je dobře, ještě že mi ten tachometr dobře funguje.
Opravdu se stalo, pokuta byla vždy 200 Kč, ústřižky mám schované.[/quote]
[color=#000080]Sice to nesouvisí s daným tématem, ale přidám do mlýnku.
,.. asi každý z nás se trestu snaží vyhnout a je to zřejmě vrozená vlastnost
bojovat o svojí záchranu.
1, kontrola na silnici …, zastavím sám, ..jdu poldovi naproti a zmateně se ptám na cestu.
2, rychlost .., já vás viděl, ale už mi bylo hloupé podvádět a brzdit…
3, světla …,, no“ .., to mám blbý, ale žárovky mám asi v pořádku…“,, co s tím budeme
zatraceně dělat ?“
Moje nevětší pokuta byla 1000 Kč za rychlost v obci = 76 km/h, ale to přendali značku o 300 metrů
kde začínala nová průmyslová oblast a hned chytali, byl jsem asi první plátce mýtného.
Jinak v obci rychlost dodržuji ![/color]