Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Zkušenosti s reklamací iPhone 3G u Telefonica O2

O všem, co se do předchozích rubrik nevešlo a stojí za to o tom něco napsat

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Zkušenosti s reklamací iPhone 3G u Telefonica O2

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 13:00:38

K napsání tohoto článku mě inspirovaly různé příspěvky na forech o otřesém přístupu operátorů/servisů při reklamaci iPhone. Bohužel jsem musel svůj iPhone reklamovat nedávno také, tak se tu s Vámi podělím o své zkušenosti.
Vše začalo asi takto. Dne 17.6. 2009 mi volal jeden kamarád. Přijal jsem tedy hovor, ale po pár minutách bylo jasné, že mě neslyší. Zprvu jsem tomu nepřikládal žádnou pozornost, protože tady nemáme zrovna nejlepší signál a hovor někdy prostě vypadne. Situace se ale opakovala o pár minut později s mojím otcem. Zkusil jsem tedy pár telefonátů a nikdo mě neslyšel. Z toho jsem tedy odvodil, že se nejspíše jedná o vadný microfon. Zajímavé ale je, že např. v aplikaci Midomi microfon fungoval bez problémů.
Další den jsem tedy zanesl svůj iPhone do O2 prodejny s tím, že mi nefunguje microfon. Reklamaci přijali a za poplatek 5000,-Kč mi nabídli zapůjčení náhradního iPhone s tím že Apple po nich chtěl původně 10000,-Kč, ale oni si účtují jen 5000,-Kč :-) Tohle jsem samozřejmě odmítl. Prodavač se mi ještě snažil podpultově za 1000,- Kč vnutit nějakou ošuntělou Nokii, ale to jsem také odmítl a odešel domů.
A pak začal týden bez iPhone, fakt hrůza. Zatím jsem používal starý SE k700i. Přečetl jsem hodně reakcí jak arogantně se operátoři, tedy spíš Britex (servis pro O2 a Vodafone) chovají.
Z mé zkušenosti musím ale říct, že opak je pravdou. Za 7 dní jsem napsal do Britexu a tam mi sdělili, že mi telefon vyměnili. Za další dva dny jsem si šel pro nový iPhone 3G 8GB do O2. Celkově tedy oprava trvala nějakých 13 dní. Musím říct, že s žádnou arogancí jsem se naštěstí nesetkal.
Takže teď je otázka jestli jsem měl jen štěstí, nebo příspěvky na forech přehání? A co Vy, jaké máte zkušenosti s reklamacemi iPhone? Podělte se o ně v diskuzi.

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 5 krát

Re: Zkušenosti s reklamací iPhone 3G u Telefonica O2

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 13:00:53

Zdravim vsechny priznivce, chtel bych se podelit o svou, bohuzel negativni zkusenost s tzv. Servisem Britex... Koncem srpna jsem si u O2 v Praze koupil cerny iPhone 3Gs a ani ne po mesici se mi zacaly objevovat prasklinky kolem sluchatkoveho konektoru a take problemy s konektorem k pc... (Jentak se objevovalo ze Zarizeni neni kompatabilni s iPhonem - restore ani v DFU nepomohl). Vse se v prodejne O2 krasne sepsalo, vynikajici a seriozni jednani, zapujcilu mi bezplatne 3Gcko... Po 13ti dnech se telefon vratil z britexu a ja se uz nemohl dockat. Ale co sem zjistil: oprava krytu neuznana - telefon je mechanicky poskozen (kvuli cemu sem to tam asi poslal? Jeste v protokolu je napsano ze byl nosen v pouzdru, nikde ani skrabanec a navic jak by mi mohl asi upadnout tak abych udelal mini trhlinky kolem jacku?!) a problemy s Pc konektorem vyreseny updatem sw... To si snad delaji srandu?! Asi me to napadlo zkusit taky... Navic v telefonu zadny zasah do SW nebyl, datum instalace SW v logu bylo to kdyz ja jsem doma delal Restore! Kluci z prodejny O2 se me zastali a sepsali stiznost... Je to jiz skoro mesic a pul od meho prvniho pokusu reklamovat iphone a britex se jeste ani nevyjadril... Operatorky na call centru me nikam jinam nez na sebe nepustej a vi jen ze situace se resi... Jestli mate nekdo nejakej napad, budu moc vdecnej...
Diky
Martin

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Re: Zkušenosti s reklamací iPhone 3G u Telefonica O2

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 13:01:05

Problém s mikrofonem nebo reproduktorem se mi stával docela často u iPhone 1st. gen. Stačilo blbě vytáhnout sluchátka a problém byl na světě. U iPhone 3G se mi to povedlo snad jednou. Naštěstí jsem ale věděl, kde je problém. Stačí zastrčit sluchátka a pomalu je vytáhnout. Nic jiného nepomůže, je to HW problém. Dost pravděpodobně to bylo i v tomto případě.

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na Pokec - Volná diskuze