od Návštěvník » sob 19. led 2013 12:01:31
Tak už něco vím. Na výši splátky se odvíjí překlenovací úvěr. Poskytnou ho po naspoření asi 20% z cílové částky. Úrok je opravdu nízký, kolem 4%. Jen když jsem tak nad tím uvažovala, tak myslím, že by bylo lepší místo několika spoření - skoro na všechny v rodině, uzavřít jen třeba dvě - na mne a na manžela, ale na vyšší částku, stejnou, která by byla na ty 4 osoby a překlenovací úvěr by byl jistě stejně vysoký a navíc bychom při splácení měli méně plateb za úrok, než ze 4 spoření. Překlenovací úvěr + naspoření bývá 300 tis, při splátce 1500 Kč. Kdybychom mohli spořit oba na 3000 nebo jen na jednom spoření na 6000 Kč, mělo by to být to samé jako když je toto rozloženo do 4 spoření po 1500, ne? No a pak by to bylo celkově i s překlenovačkou cca 1 200 000 Kč, to je dost pěkný. Na domek ale jen tak tak a my nemáme ani pozemek, tak stejně budeme muset počkat. Ale to stavebko je fakt nej. Je tam garantovaný úrok po celou dobu a u hypotéky jen po určitou, fixní dobu.
Jo, někdo se ptal, jestli máme Provident atd....Ne!!! To je děsnej úrok. Máme normální půjčky od klasických bank a jednu kartu, která mne teda dost štve, taky není nejvýhodnější. Člověk holt někdy sáhne po rychlých financích a pak lituje, i když ví, že by tu danou situaci ale stejně jinak nevyřešil. Museli jsme opravovat auto, rozbitá pračka atd....a pokud člověk nemá nic našetřeno, nemá na to prostředky. Naštěstí tu kartu už brzy splatíme. Mějte se.
! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !
|
| |
|