Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

18.3. jsem reklamoval ve firmě Monima Dejvice základní desku

O všem, co se do předchozích rubrik nevešlo a stojí za to o tom něco napsat

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

18.3. jsem reklamoval ve firmě Monima Dejvice základní desku

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 10:49:04

maule vim ze ti nepomuzu, ale proc sakra lidi este v ty monime nakupujete ??? :?

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 5 krát

Re: 18.3. jsem reklamoval ve firmě Monima Dejvice základní desku

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 10:49:18

jinou ti dat urcite muže ale tu samou
jen kdyz ji nemaj mužeš chtit love
nebo po 3 tí reklamaci

a s tema trema dma se mi to nezda ja sem to dicky nechal max 31 dnu a pak sem je sel dusit

to jako budes mit 2 desky ??? :?:

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 10:49:51

jinou ti dat urcite muže ale tu samou
jen kdyz ji nemaj mužeš chtit love
nebo po 3 tí reklamaci

a s tema trema dma se mi to nezda ja sem to dicky nechal max 31 dnu a pak sem je sel dusit

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 10:50:10

Jenže v občanském zákoníku je napsané:

§ 622

(1) Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit.

(2) Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat.

(3) Jde-li o jiné vady neodstranitelné a nepožaduje-li výměnu věci, má kupující právo na přiměřenou slevu z ceny věci nebo může od smlouvy odstoupit.

Jestli neuspěju, budu mít dvě stejné, úplně nové desky!!! :evil:

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 10:50:42

otazka je jestli ty prachy po nich nemuzes chctit az 31. den ???

ee, maj 30dni = nejpozdeji 30. den musi reklamaci vyresit. Ale jak sem psal, je to podle me uplne fuk, chtel bych videt, jak na desce neco pajej aby ji opravili :wink: .

Nejsem si zcela jistej touhle tvou formulaci, ale podle me (a stranek k ochrane spotrebitele :wink: ) ma prodejce 30 dnu na vyrizeni reklamace. A pokud to v 30 dnech nestihne, tak muze zakaznik 31. den zadat vraceni penez nebo vymenu zbozi - coz jsou dve odpovedi na Maulovu otazku.

Ad ty 3 dny: takze prodejce ma 3 dny na to, aby ve slozitych pripadech (reklamace desky?) posoudil, zda zbozi do reklamace prijme, jakmile se tak stane (to je tvuj pripad), tak ma oneh 30 dnu na vyrizeni.

Tedy zaver:
- penize nebo novou desku bys mel dostat az 18.4.
- 3 dny mel, ale ty se nepocitaji do doby reklamace
- ne, nemuze te nutit

A ta spatna zprava - pokud nedojde k dohode - soud...

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

Příspěvekod jerryeng » sob 29. kvě 2010 10:55:55

Ty moc užitečné nejsou, protože jsou to celé zákony a je to nepřehledné - důležité je tohle:

Zákon č. 40/1964 Sb. - § 622

(1) Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit.

(2) Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat.

(3) Jde-li o jiné vady neodstranitelné a nepožaduje-li výměnu věci, má kupující právo na přiměřenou slevu z ceny věci nebo může od smlouvy odstoupit.

Zákon č. 634/1992 Sb. - § 19

(1) S výjimkou případů, kdy je k provedení opravy určena jiná osoba, je prodávající povinen přijmout reklamaci v kterékoli provozovně, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávaného zboží nebo poskytovaných služeb, případně i v sídle nebo místě podnikání.

(2) V provozovně musí být po celou provozní dobu přítomen pracovník pověřený vyřizovat reklamace.

(3) Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit.

(4) Při prodeji nebo poskytování služeb mimo ohlášenou provozovnu je prodávající povinen k informacím podle § 13 na žádost spotřebitele poskytnout zejména název nebo jméno a adresu prodávajícího, kde může spotřebitel i po ukončení takového prodeje nebo poskytování služeb uplatnit reklamaci.

thanks
Pridat.eu
jerryeng
Kapitán
Kapitán

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na Pokec - Volná diskuze