od chocopolda2 » stř 28. zář 2011 18:52:19
Dobrý den
Problém jsem zde již řešil, téma se jmenovalo asi jsem naletěl, šlo o podvod s mobilním telefonem, celá věc skončila takto.
Krátce shrnu celou událost. Koupil jsem mobilní telefon za 6500 kč. Nabídku jsem zaregistroval na portálu aukro, dále jsem s prodejcem komunikoval po sms a emailech. Peníze jsem mu poslal na účet a tím to skončilo. Dále se mnou jednala údajná manželka, nebo družka, že prý manžel zemřel a v autě se žádné zásilky nenašli, že prý to možná stihnul poslat. Jenže neposlal nic. Dal jsem písemné ultimátum, že chci vrátit peníze, nebo mobil a pani mě ujištovala, že o celé záležitosti ví a že peníze pošle. Nic neposlala, tak jsem celou věc ohlásil okolo velikonoc na policii. Spis měl asi 3-4 strany, kde bylo vše chronologicky sepsáno, včetně smsek, emailů, čísel, jmen a adres, vše co jsem věděl. Dále byl ke spisu přiložen potvrzení z banky o platbě na účet. Po 3 mesících mi napsali že celou věc řeší policejní oddělení v tom a tom městě. Asi za měsíc mi napsali z toho a toho města následující. Kvalifikovaným posouzením obsahu Vašeho podaní ze dne 15.8.2011 označeného jako NP PODVOD S TELEFONEM ČSA a provedeným šetřením podle ..... o Policii České republiky, nebyly zjištěny skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin a odůvodňující zahájení úkonů trestního řízení podle .... trestního řádu. Věc je nadále v prověřování zdejší součásti Policie ČR, o výsledku budete písemně vyrozumněn. Pak je tam odstavec s Poučením a pod tim je poslední odstavec Na podkladě výše uvedených skutečností, bude Vaše podání uloženo bez dalšího opatření pod výše uvedeným Č.j.
Mohli byste mi prosím poradit, nebo napsat co si o tom mám myslet? Děkuju
! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !
|
| |
|