od bashra69 » ned 20. úno 2011 22:18:31
Dobrý večer,
prosím o pomoc, jsem jednou z dalších podvedených, tentokrát z oblasti Brno-město.
V tíživé životní situaci jako svobodná maminka na mateřské dovolené jsem se jednou před Vánoci rozhodla požádat jednu zprostředkovatelskou firmu o finanční úvěr, jak propagovali. Za zprostředkování nechtěli žádnou finanční odměnu. Jak jsem se později dozvěděla, dříve, než mi úvěr zprostředkují, musím uzavřít životní pojistku od jedné velmi renomované, velké pojišťovny, přímo v kanceláři zprostředkovatelské firmy. Proč ne, říkala jsem si, když mi zprostředkují úvěr a podepsala smlouvu a životní pojistku na cílovou částku 300.000Kč, s měsíční platbou 500Kč.
Od podepsání smlouvy uběhlo 14 měsíců a slíbený úvěr mi nezprostředkovali, namísto toho jsem pojišťovně poslala 4.000Kč, tedy 8 plateb. V té době jsem se měla vrátit po MD do zaměstnání, ale se zaměstnavatelem jsme se dohodli na 1rok neplaceném volnu, prakticky to znamená, že jsem půl roku zcela bez příjmu, nahlásila jsem se na úřad práce a to byl ten důvod, proč přestaly platby pojišťovně chodit.
Minulý týden mi od pojištovny přišlo ukončení smlouvy, mám doplatit 2.000Kč. V měsíci prosinci mi přišel e-mail, kde zprostředkovatelská firma vyhrožuje, že pokud nebudu hradit životní pojistku(jsou tedy o všem rychle informováni ze strany pojišťovny), čeká mne zaplacení pokuty v částce 40.000Kč. Kontaktovali mne jen elektronicky.
Nechápu, proč bych měla hradit pokutu 40.000Kč, za co?!? To jsou oni, co nedodrželi smlouvu a za 14 měsíců mi nezprostředkovali půjčku. Myslím, že to ani nikdy neměli v úmyslu. Jsou domluveni s pojišťovnou a dohazují jim tímto podvodným způsobem klienty. V tomto životním období, kdy jsem byla na MD jako svobodná bych nikdy neuvažovala dobrovolně o uzavření životní pojistky. Byla jsem v nouzi a za vidinou slíbeného úvěru souhlasila a pojistku zřídila. Jsem i zklamaná, že takto vlivná a velká pojišťovna souhlasí s těmito podvodnými praktikami.
Jsem ochotná celý případ medializovat a podat trestní oznámení. Pomůžete mi, prosím?!?
| |
|