Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

Jak zabránit /hrozící/ exekuci ...

Zde se řeší případy exekucí a různého vymáhání pohledávek. Rady, tipy, návody, pomoc.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Jak zabránit /hrozící/ exekuci ...

Příspěvekod Návštěvník » ned 20. lis 2011 22:06:22

... na majetek rodičů díky neschopnosti dcery splácet a která má u nich trvelé bydliště :?: Jde zrušením trvalého pobytu odvrátit exekuci :?: . Díky.

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
Návštěvník
Neregistrovaný uživatel

Re: Jak zabránit /hrozící/ exekuci ...

Příspěvekod Finurka » pon 21. lis 2011 12:29:43

Je to řešení. Trvalé bydliště sice neopravňuje užívat byt a bytové prostory, ale bohužel exekutor může na této adrese vymáhat plnění exekuce. Pokud tam dcera skutečně bydlí, tak to moc jako východisko nevidím, musela by se prokázat, že bydlí někde jinde, že byt neužívá, že její věci jsou někde jinde. Pak je to domluva mezi Vámi, aby trvalé bydliště bylo zrušeno. Je třeba ale poukázat na to, že při tomto zrušení dcera dostane trvalé bydliště na adrese ohlašovny, t.j. bude "bezdomovec". Pokud nebydlí u rodičů, pak zrušení trvalého bydliště je zcela na místě v případě hrozící exekuce. Předejte tím případnému složitému dokazování, co je Váš majetek a co náleží dceři.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
Unabella (úte 10. led 2012 23:10:19)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Díky ...

Příspěvekod Návštěvník » pon 21. lis 2011 19:40:28

... jde o sestru,která u rodičů nebydlí , taky NIC NEVLASTNÍ , ale má tam trvalé bydliště. Proto se rodiče bojí. Pochybuji,že mají schované účtenky na všechny např. spotřebiče.

:?: Jako majitel baráku můžu zrušit její trvalé bydliště a přihlásit ji na obec :?: /i bez jejího souhlasu ?/.

Nikdo to platit za ní nebude :evil:

Tento problém řeší asi hodně rodičů .
Pridat.eu
Návštěvník
Neregistrovaný uživatel

Příspěvekod Finurka » úte 22. lis 2011 12:01:18

Ano, pokud jste majitel domu, kde má sestra trvalé bydliště, požádejte na Vaší ohlašovně - obecní úřad o zrušení jejího trvalého bydliště. Oni ji zaevidují na obecním úřadě. Zpravidla se to dělá tak, že jsou dva svědci, kteří prohlásí, že se v místě nezdržuje a nebydlí. Ale přesně to s Vámi dohodnou přímo na ohlašovně - evidence obyvatel na obecním úřadu v místě trvalého bydliště, o které se jedná.. Doporučuji tam urychleně zajít. Toto zrušení musí provést majitel objektu, tedy Vy.

thanks
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod rentier07 » úte 22. lis 2011 22:55:58

Dobrý den. Mám podobný problém. Dcera /27 let/ u mě má trvalé bydliště, ale od roku 2003 u mě nebydlí, jsem v bytě od té doby sám. v byt.družtstvu jsem nahlášen od té doby pouze já. Zdržuje se v nově postaveném domku za Plzní, ale druh se kterým bydlí a mají 1,5 leté děcko je na mateřské za 3800 kč. má zákaz dceru trvale přihlásit v místě, kde se ted zdržuje. Žijí spolu na hromádce, oddáni nejsou, v přízemý bydlí jeho rodiče a oni dali zákaz přihlášení se. Proto má stále trv.bydliště u mne.
V březnu dostala dcera obsílku,že jela načerno, přiznala to. tak jsem to za ní bez řečí zaplatil. Bylo to z r. 2003. O měsíc později opět dopis od exekutora ,jiného, že v r.2004 jela zase na černo, toto dcera již popírá, no ale dohadovat se nebudu jsem si řekl, mohlo se stát. Tak jsem opět zaplatil 16.000 kč. předtím 18.000 kč. Asi se dohodli že jsem pitomec a platím, a ejhle, před týdnem přišel opět dopis pod exekutora, ale ted zase od jiného. Co v něm je nevím, už mě to nebaví, dcera se dušuje,že jela jednou pouze na černo v Praze. Žádné upozornění, žádná obsílka, ani v usneseních co nakonec předtím obdržela a viděl jsem , NIKDE NENÍ KDY, JAK, KAM, V KOLIK, V ČEM cestovala a KDO a KDE JÍ KONTROLOVAL a V KOLIK HODIN , v žádných písemnostech, ani od jednoho exekutora,ani usneseních od soudů. Obsílku jsem vrátil a ted tedy čekám co bude dál. Poštu si zde dcera nevyzvedne, v současném rozestaveném baráku u Plzně není schránka na domě, a listonoška jí nezná ještě. Neodhlašuji ji zatím, neboť se může stát ,že vzhledem k bydlišti u Plzně tam nesežene školku/ její 1,5 letý syn má bydliště jako matka/a bude se muset vrátit ke mě do Prahy.
Tak a co ted když přijde ke mě exekutor.? Dcera nemá u mě ani sirky .Děkuji za radu

thanks
Pridat.eu
rentier07
Kadet
Kadet

Poděkoval: 1 krát
Má poděkování: 0 krát

Příspěvekod Finurka » stř 23. lis 2011 14:03:53

Oznamte exekutorovi, že dcera u Vás nebydlí a dejte kontakt na ni- t.j. adresu jejího současného pobytu. Nejste povinen platit za dceru, ať ji pan exekutor vyhledá. Snažte se s exekutorem co nejdříve domluvit, a především nepřebírejte její poštu.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
rentier07 (pát 25. lis 2011 13:19:22)
Pridat.eu
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor

Příspěvekod Mimina » ned 22. led 2012 10:02:15

Dobrý den,

dne 19.1.2012 jsem obdržela dopis od nějaké exekuční společnosti, kterou jsem ani nenalezla na internetu. Dopis vystavili dne 6.1.2012 a platbu požadovali do 10.dnů, což je dost nemožné, vzhledem k datu doručení, tak nevím jestli je to účvelové. V loňském roce jsem se rozvedla a potřebovala jsem dost na rychlo peníze, abych vyplatila dnes již ex-manžela.Oslovila mě společnost Českomoravská Finanční, příjemná operátorka, odpovídala na otázky i na tu základní, že platbu 4 800kč, kterou po mě teď žádá exekuce zaplaím po zprostředkování půjčky. Vše jsem doložila a zaslala na jejich adresu, no a více se mi neozvali, co jediné..se snažili stáhnout platbu z mého účtu.Chtěla jsem vysvětlení, že v nabídce mi bylo sděleno něco jiného, než pak byla realita.Marně jsem se snažila dovolat na jejich linku a marně jsem psala i emaily info@cemofin.cz, dodnes mě nikdo nevolal. Když jsem si zjistila co je to za společnost, a trošku jsem pátrala po jejich obchodních praktikách, poslala jsem výpověď nebo odstoupení od smlouvy a to do měsíce od telefonického hovoru.Ověřila jsem si přijetí doporučeného dopisu, už jsem jim nevěřila, dopis byl převzít dne 11.6.2011 jejich pracovníkem. Požadovala jsem navrácení svých dokladů a okamžité přerušení jakéhokoliv kontaktu. Vůbec mě nevolali, nenapsali jak na email, tak na dopis a dodnes mi nic nevrátili, co se snažili, tak pouze stáhnout platbu i přes fakt zrušeného inkasa. Manžela jsem nakonec vyplatila, ale po oslovení ombudsmana České spořitelny, kde se mě povedlo konsolidovat všechny úvěry a tím pak vše dát do řádného kroku a mohla jsem žít dál se třemi dětmi v poklidu, až do čtvrtku tohoto týdne.

:( Hledám možnost jak se bránit proti novodobím lichvářům, kteří neznají slovo lidskost, spíš pouze profit a jdou i přes mrtvoly. věřím, že můj příběh nebude ojedinelý, dle refenci z internetových stránek je jich fůra, ale lidi se již bojí věřit komukoliv.

thanks
Pridat.eu
Mimina
Kadet
Kadet

Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 0 krát

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • sloučení exekucí
    od kamila » úte 10. led 2012 10:34:02
    1 Odpovědi
    3411 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Finurka Zobrazit poslední příspěvek
    úte 10. led 2012 12:03:29
  • nemovitosti v exekuci
    od Návštěvník » pon 16. led 2012 0:02:11
    1 Odpovědi
    2956 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    pon 30. led 2012 0:03:49
  • půjčka na exekuci
    od Návštěvník » pát 27. led 2012 0:04:24
    4 Odpovědi
    5938 Zobrazení
    Poslední příspěvek od goflin Zobrazit poslední příspěvek
    pon 02. dub 2012 19:41:03
  • dražba aut v exekuci
    od Návštěvník » ned 29. led 2012 0:03:56
    1 Odpovědi
    3550 Zobrazení
    ned 12. úno 2012 0:04:15
  • domy v exekuci
    od Návštěvník » úte 31. led 2012 0:04:17
    1 Odpovědi
    2639 Zobrazení
    úte 14. úno 2012 0:15:12

Zpět na EXEKUCE, Exekutoři, vymáhání pohledávek, dlužnící, výkon exekuce, oddlužení